Polemik & Kulis
26 Tem 2024 12:18 Son Güncelleme: 26 Tem 2024 12:46

Hürriyet'ten ayrılmıştı, yeni adresi belli oldu! Göreve resmen başladı…

Uzun yıllar boyunca Hürriyet’te yazılar yazan deneyimli ismin yeni adresi ve görevi belli oldu.

Hürriyet gazetesinde uzun yıllar boyunca aile ve çocuk yazıları yazan, şubat ayında ise ani bir kararla ayrılan Ömür Kurt’un yeni adresi belli oldu. MedyaRadar’ın özel haberine göre Ömer Kurt, Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevine getirildi.

Başarılı yazar, bundan böyle Kadıköy Belediyesi'ne bağlı kültür merkezleri, eğitim merkezleri, kütüphanelerden sorumlu olacak ve yaklaşık 140 kişilik ekibiyle Kadıköy'ün kültür politikalarına yön verecek.

TABELA ASILDI, GÖREVE RESMEN BAŞLADI

Ömür Kurt'un Kadıköy Belediyesi'ndeki çalışma ofisinin kapısına "Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Genel Sanat Yönetmeni" tabelası asıldı. Kurt, yeni görevini sosyal medya hesaplarına da ekledi.

Ömer Kurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Benim için yepyeni bir başlangıç. Kadıköy Belediyesi’nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Genel Sanat Yönetmeni görevini üstlendim. İstanbul’un en eski ilçesi Kadıköy’ün kültür sanat faaliyetlerinde söz sahibi olmak benim için onur verici. Çok kalabalık bir ekiple, çok güzel projeler üreteceğiz. Elbette kitap çalışmalarıma, YouTube ve sosyal yayınlarıma devam edeceğim. Özel projelerim de sürecek… Gazeteci ve yazar kimliğim de her zaman göğsümde bir onur timsali benim için.

Kadıköy Belediye Başkanı Sayın Mesut Kösedağı gibi kültür ve sanata önem veren bir Başkan ile çalışmak ayrıca onur verici. Beni bu göreve davet ettiği için kendisine çok teşekkür ediyorum. Çok değerli sanatçı büyüğüm Can Ersal ile birlikte kol kola çalışacağız bu süreçte. Festivaller, sergiler, eğitimler, çocuk ve gençlere özel projeler, daha neler neler planlıyoruz. Ekip arkadaşlarımızla ilk toplantımızı yaptık. Heyecanlıyız."

ÖMÜR KURT KİMDİR?

Ömür Kurt 23 Nisan 1982 tarihinde Samsun’un Ladik ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Yalova’nın Çınarcık ilçesinde tamamladı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Küresel Siyaset ve Uluslaraarası İlişkiler bölümünde yaptı. Yüksek Lisans tezinde şimdiye kadar hiç araştırılmayan bir konuyu araştırarak, Arap Baharı ve bilgisayar oyunları ilişkisini ortaya koyarak bir ilke imza attı. Küresel çizgi film ve bilgisayar oyunlarının çocuk ve gençler üzerindeki etkilerini anlattığı “Küçük Adamlara Büyük Oyunlar” adlı kitabı ise bu alanda aileleri uyaran en önemli rehberler arasında gösteriliyor. 2010-2014 yılları arasında Hürriyet gazetesinin çocuk ve gençlere yönelik yayınlarında görev alan Kurt'un son kitabı "Cepheye Koşan At", Kurtuluş Savaşı'na katılan bir atın hikâyesini anlatıyor.