Polemik & Kulis
04 Eyl 2024 10:36 Son Güncelleme: 04 Eyl 2024 20:19

Ece Üner'den kendisine "Zır cahil sunucu" diyen Cem Küçük'e yanıt: “FETÖ artıkları..."

Kara Harp Okulu'nda düzenlenen yemin törenindeki olayların arkasından başlayan tartışmaları yorumlayan spiker Ece Üner'in, Atatürk'ün cephede savaşırken 3 bin 375 kitap okuduğunu iddia etmesi sosyal medyada gündem oldu. Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Üner'i cahil olmakla suçlayarak, “Kendi kitlelerini afyonlamaktan asla vazgeçmiyorlar. Zır cahil sunucularla ancak bu kadar oluyor.” dedi. Ünlü sunucundan Küçük'e yanıt geldi. 

Kara Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenlerin, kılıç çatarak yemin ettiği "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attığı görüntüler büyük yankı uyandırdı.

Kamuoyunda süren tartışmalar kapsamında ünlü spiker Ece Üner de Halk TV'de İsmail Küçükkaya'ya konuk olduğu programda, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

"TARTIŞILACAK BİR TARAFI YOK"

Teğmenlerin yanlış bir şey yapmadığını belirten Üner, "Kurumlar gelenekleriyle yaşar. 1834’te kurulmuş 190 yıllık, üstelik de Kara Harp Okulu. TSK’yı Atatürk kuruyor tabii ki Mustafa Kemal’in askerleri. Kimin askerleri olabilir ki? Bu bir gelenek. Nasıl kep atma töreni var üniversitede burada da sınıf birincisi kılıç çatma deniyor buna gidiyor yemin ediyor. Bunun tartışılacak hiçbir tarafı olduğunu düşünmüyorum." dedi.

Üner'in, programda Atatürk ilke ve değerlerine dikkat çektiği bölümde ortaya attığı iddia ve Kara Harp Okulu'nun Atatürk tarafından kurulduğunu söylemesi gündem oldu.Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Üner'i sert bir ifade ile eleştirdi. Küçük, “Kendi kitlelerini afyonlamaktan asla vazgeçmiyorlar. Zır cahil sunucularla ancak bu kadar oluyor.” dedi.

Cem Küçük'ün bu paylaşımına Ece Üner'den cevap geldi. Üner sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Ben dilimin sürçtüğünü ispatladım da, “FETÖ artıkları, teğmenlere saldırıyor demem mi seni rahatsız etti yoksa ratinglerdeki başarım mı hangisi seç bakalım küçük?” ifadelerini kullandı.

Cem Küçük de Üner'in bu paylaşımına kayıtsız kalmadı. Küçük, "O fotoyu Nisan 2015’de Musiad’la ABD gezisinde, ben ve arkadaşlarım FETÖ’yle ölümüne mücadele ederken çektik. Bunu kara propaganda olarak kullananlar mahkemede mahkum oldular. Sen de olacaksın. Cüneyt de senin gibi. Muhalifim diyor ama hükümete yakın CNN’de program yapıyor. Yüzü olsa istifa eder. Esas YouTube’da onu izleyen kimse yok. Aptallaşması ondan. Kanal D’de çalışırken sen de hükümeti övüyordun. Kocan da hala Kanal D’de, yani hükümet kanalında. Ama sizde surat kösele gibi, utanmanız yok. Bütün bunlar senin zır cahil olduğunu değiştirmez. Hem bilgisiz hem de tek kitap okumayan fake ve sahte bir tipsin. Kitleni afyonlamaya devam et." diyerek cevap verdi.