Polemik & Kulis
22 Tem 2024 15:05 Son Güncelleme: 22 Tem 2024 15:35

Demirören Medya Grubu’nda üst düzey depremler! 'Süreci iyi yönetemediği için…'

Türkiye'deki medyanın büyük bölümünü kontrolü altında tutan Demirören Medya Grubu'ndan bugün üst düzey bir ayrılık haberi geldi.

Demirören Medya Grubu'nda üst düzey ayrılık depremi yaşandı. MedyaRadar’ın özel haberine göre Polis-Adliye muhabirliğiyle başladığı 46 yıllık gazetecilik hayatının 33 yılında yöneticilik yapan Celal Korkut ile Yardımcısı Bülent Ovacık'ın kurumla yollarını ayırdı.

‘ROJDA ALTINTAŞ SÜRECİNİ YÖNETEMEDİ’

Mart 2021’de Demirören Haber Ajansı Genel Müdürü Kubilay Gülbek'in görevinden ayrılmasının ardından yerine atanan Celal Korkut’un vedasına dair detaylar da ortaya çıktı. Kulislerde konuşulanlara göre söz konusu ayrılık Celal Korkut’un ‘Rojda Altıntaş’ sürecini iyi yönetememesi nedeniyle gerçekleşti.

YERİNE KONUŞULAN İSİM ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Celal Korkut’un yerine gelecek isim de ortaya çıktı. MedyaRadar’ın aldığı bilgilere göre DHA Genel Müdürlüğü için CNNTürk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ’ın ismi geçiyor.

KARŞILIKLI POLEMİĞE GİRMİŞLERDİ

İstanbul'da Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin olarak Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri Rojda Altıntaş'ın paylaştığı görüşme kayıtları gündem olmuştu. Altıntaş, Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören'in şoförünün kendisini Eylem Tok ve oğluyla alakalı haberi yayınlamaması için aradığı anlara ait görüntüleri paylaşmıştı.

Söz konusu görüntülerde Revna Demirören’in şoförü olduğunu belirten İlker isimli kişinin Rojda Altıntaş'ı aradığı görülürken Timur C’nin Yıldırım Demirören’in en küçük oğlu ile çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyerek kazanın haber yapılmamasını istediği ortaya çıkmıştı.

İŞ BAŞI ÇAĞRISI

Bu gelişmeler üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla baskılara maruz kaldığını ifade eden Rojda Altıntaş’a DHA Genel Müdürü Celal Korkut cevap vermiş ve "Bir meslek büyüğü olarak kendisine ulaşamadığım için buradan sesleniyorum. Bir an önce iş başı yapıp kaldığı yerden görevine devam etmesini bekliyorum" çağrısında bulunmuştu.

'HER ŞEYDEN HABERİNİZ VARDI'

Söz konusu çağrıya karşılık ise Rojda Altıntaş, "Her şeyden haberiniz vardı. Başka ses kayıtları veya görüntüler olup olmadığını merak ediyorsunuz. Bu sebeple her şeye rağmen DHA’nın resmî hesabından beni işe çağırmak zorunda bırakılmışsınız, ne kadar üzücü. Ancak işe dönmeyeceğim" diyerek rest çekmişti.

CELAL KORKUT KİMDİR?

1978’de bugünkü adıyla Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi 2. sınıfta okurken Hürriyet gazetesinde stajyer olarak mesleğe başladı. Stajdan sonra polis adliye muhabiri olarak devam etti. Yıllarca polis adliye muhabirliği yaptıktan sonra önce İstihbarat Şef Yardımcılığı sonra İstihbarat Şefi ve en son İstihbarat Büro’da olmak üzere 43 yıl Hürriyet gazetesinde çalıştı. Ardından ise 2021 yılın gelen Genel Müdürlük teklifi ile DHA’ya transfer oldu.