Polemik & Kulis
26 Ağu 2024 11:17 Son Güncelleme: 26 Ağu 2024 11:55

Milliyet’e veda etmişti, yeni adresi belli oldu! ‘30 yıllık habercilik macerasının ardından…’

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Milliyet gazetesine veda eden deneyimli gazetecinin yeni adresi belli oldu.

Milliyet’te yaklaşık 20 yıl deniz kültürü, deniz tarihi, arkeoloji ve sualtı yaşamı gibi konularda haberler yapan Gökhan Karakaş’ın yeni adresi belli oldu. MedyaRadar’ın özel haberine göre başarılı gazeteci, Tuzla Belediyesi’nde Başkan Danışmanı - Koordinatör olarak göreve getirildi.

“HAYAT SÜRPRİZLERLE DOLU…”

“Hayat gerçekten sürprizlerle dolu. Büyük çoğunluğu Milliyet’te geçen 30 yıllık habercilik maceramın sırasında gönül verdiğim denizler beni bambaşka bir yere getirdi” diyerek transferini sosyal medyadan duyuran Gökhan Karakaş, devamında şu ifadeleri kullandı:

“Balıklara, mercanlara, derinlere yani suyun altına duyduğum ilgimin denizin üstündeki köpüklü dalgalarla buluşmasıyla başlayan rotam, pek çok limanı keşfetmemi sağladı. Kuzeyli esen Günbatısı Karayel gibi tatlı sert rüzgarın beni sürüklediği bambaşka bir liman ise Tuzla Belediyesi oldu. İyi ki de oldu. Denizi karşılıksız ve katıksız sevmenin sunduğu eşsiz güzelliklerden biri de çok insana dokunmak ve mavi yürekli insanlarla aynı dili konuşmaktı.

Tuzla Belediye Başkanı Sayın Eren Ali Bingöl’ün uzak ufuklu ve deniz yüklü bakışıyla ilçenin gelişmesine mavi bir rotadan katkı sağlamak için göreve başladım.

Başkan Eren Ali Bingöl’ün, denizci vizyonu ve öngörüsü, aynı zamanda yürekle peşinden gittiğimiz Mavi Vatan anlayışının yerel yönetime yansımasının ilk ve en net örneği. Suküre dünyada tek ülkeye ait tek deniz olan Marmara Denizi’ne,13 km kıyısıyla doğal zenginlik barındıran Tuzla’nın hak ettiği yeri edinmesi için gazeteciliğin kazandırdığı refleksler ve azimle çalışacağım.

Tuzla Belediyesi Denizcilik ve Tersanelerden Sorumlu Koordinatörlüğü’ne uzanan yolculuğumda pruvamı aydınlatan denizcilik camiasının duayen ismi Kaptan Levent Akson, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Barbaros Büyüksağnak ve Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Sinem Gülenç’e teşekkürü borç bilirim. Bir teşekkürde hayatın ta kendisine gelsin o zaman, bana bilmediğim yerden soru sormadığı için…”

GÖKHAN KARAKAŞ KİMDİR?

Kabataş Erkek Lisesi’nin ardından girdiği Marmara Üniversitesi iletişim Fakültesi’nde okuduğu 1993 yılında mesleğe başlayan Gökhan Karakaş, 30 yıllık meslek hayatının büyük bölümünü Milliyet’te geçirdi.

Deniz dünyasından verdiği ilginç haberlerin yanı sıra ticari ve askeri denizcilik sektöründe yaptığı özel haberlerle dikkat çeken deneyimli gazeteci, Milliyet’in son kıdemli muhabirleri arasındaydı. Gökhan Karakaş, emekli olduğu için gazeteyle karşılıklı olarak yolları ayırmıştı.