Medya
18 Oca 2023 10:56 Son Güncelleme: 18 Oca 2023 11:13

Nuran Yıldız’dan medyaya ‘Hilmi Şahin’ sitemi! ‘Ölüm haberi yerine şaklabanlık yapanlar…’

Superhaber.tv yazarı Prof. Dr. Nuran Yıldız, evine eşya taşırken yaşanan talihsiz bir kaza sonucunda geçtiğimiz günlerde hayata veda eden usta gazeteci Hilmi Şahin’in medyada yer bulmamasına sitem etti.

Birçok gazetede görev aldıktan sonra İstanbul'dan Ayvalık'a yerleşen 61 yaşındaki gazeteci Hilmi Şahin, geçtiğimiz hafta evine eşya taşırken yaşanan talihsiz bir kaza sonucunda hayata veda etti.

Şahin’in cenazesi 16 Ocak Pazartesi günü Ayvalık Hayrettin Paşa Camii’nde öğlen namazını takiben kılınan cenaze namazından sonra Ayvalık Mezarlığı’nda toprağa verildi.

MESLEKTAŞLARINA SİTEM ETTİ

Superhaber.tv yazarı Prof. Dr. Nuran Yıldız, usta gazeteci Hilmi Şahin’in vefat haberinin basında yer almamasına duygusal sözlerle sitemde bulundu.

Sosyal medya hesabından meslektaşlarına tepki gösteren Nuran Yıldız, “Ben size medyamızın nasıl çirkin bir çukura dönüştüğünü özetleyeyim: Hilmi Şahin gazeteciler işten atılırken, ‘Onları işten çıkarmayan. Borçları olan var, yeni evlenen var. Onların yerine beni çıkarın’ diyen güzel yürekli, gerçek bir gazeteciyken ölümü neredeyse hiçbir medyada yer almadı, MedyaRadar hariç…” dedi ve ekledi:

“Meslektaşlarının ölüm haberi yerine magazin şaklabanlığı yayınlayanlar bilmiyorlar ki kendi cenazeleri ortaya kalacak.”

İşte o paylaşım…

NURAN YILDIZ KİMDİR?

İletişim alanında yüksek lisans, siyaset bilimi alanında doktora derecelerine sahip olan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nuran Yıldız, siyaset ve iletişim dünyasında çok konuşulan üç kitabın da yazarı.

İlk kitabı 2002’de basılan ve siyaset dünyasında imaj kavramını ve medya yönetimini içeren Liderler, İmajlar, Medya. İkinci kitabı TSK’nın iletişim yöntemlerinin incelendiği ve bu alandaki ilk kitap olan Tanklar ve Sözcükler. Üçüncü kitabı ise Aşk Yüzyılı Bitti.

Siyaset, medya ve iş dünyasının yakından tanıdığı Nuran Yıldız; Sabah Gazetesi, Habertürk Gazetesi ve Habertürk'te köşe yazarlığı yaptı. Cine 5 televizyonunda “3+1” adlı tartışma programını yapan Yıldız; son olarak TRT-Türk’te ilgiyle izlenen “Konuşacak Çok Şey Var” programında yorumcu kimliğiyle yer aldı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde ve Uğur Dündar-Müjdat Gezen TV okulunda ders veriyor.

Ankara Üniversitesi İletişim Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü olan Prof. Dr. Nuran Yıldız şirketlere ve üst düzey yöneticilere Marka Yönetimi, İletişim Yönetimi, Yönetim Danışmanlığı ve Liderlik Danışmanlığı hizmeti de sunan Yıldız, SuperHaber.tv’de de yazılar kaleme alıyor.