Medya
03 Eyl 2024 16:27 Son Güncelleme: 03 Eyl 2024 17:52

CNN Türk’te yaprak dökümü! Hangi ünlü ekran yüzü veda etti?

CNN Türk’te yaprak dökümü devam ediyor. Kanalda, en eski ekran yüzlerinden biriyle daha yollar ayrıldı...

Demirören Medya Grubu'ndaki ayrılıklara bir yenisi daha eklendi. CNN Türk'ün deneyimli sunucusu Semiha Şahin, kurumla yollarını ayırdığını duyurdu.

Şahin, 2010 senesinde muhabir olarak kapısından girdiği CNN Türk macerasını kanal yönetimi ile görüşerek bugün itibariyle noktaladı.

Ünlü ekran yüzü ayrılığını sosyal medya hesabı Instagram üzerinden şu sözlerle duyurdu:

"Veda vakti… Dile kolay 14 yıl… Son dakikalar, saatler süren yayınlar, depremler, seçimler, siyaset… Savaş, pandemi… Ne tarihi anlar yaşadım. Ne çok şey öğrendim. Çok kıymetli insanlarla aynı haber merkezi’nde çalışmanın gururunu hep hissettim. Üzerimde emeği olan tüm meslek büyüklerime teşekkür ederim. 2010 Eylül’ünde girdiğim kapıdan 2024 Eylül’ünde çıkıyorum. Medya grup başkanı Murat Yancı’ya, çalışma arkadaşlarıma, rejiye, tüm bina personeline hepinize çok teşekkür ederim. Hep iyi olun. Hoşça kal CNN Türk."

Şahin’in ayrılığıyla birlikte kanalda neredeyse CNN Türk ismi ile özdeşleşen ekran yüzü kalmamış oldu.

SEBEBİ SOKAK HAYVANLARI YASASINA İTİRAZI MI?

Deneyimli sunucu-haberci Semiha Şahin son dönemde sosyal medyasından ve ekrandan sokak hayvanları yasasına itiraz sesi yükseltmiş öldürme yaşat paylaşımları ile de dikkat çekmişti.

Semiha Şahin kimdir?

Semiha Şahin, 1981 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu ve üniversite yıllarında çeşitli basın yayın kuruluşlarında çalışmaya başladı. Mezuniyetinin ardından İngiltere’de reklamcılık, halkla ilişkiler ve pazarlama eğitimi aldı ve bu süreçte Bournemouth 2CR FM ile BBC Türkçe servisinde staj yaptı.

Kariyerine SKY Türk'te muhabir ve spiker olarak başladı. Eylül 2010’da CNN Türk ailesine katıldı. CNN Türk’te "İstanbul’daki Anadolu", “Cepteki Bomba: Kredi Kartları" ve "Beş Yıllık Mucize: Akhisar" gibi dikkat çeken haber dizilerini hazırladı. 2016 yılında ABD Dışişleri Bakanlığı’nın davetiyle çeşitli eyaletlerde araştırmacı gazetecilik seminerlerine katıldı.

Yaklaşık 3,5 yıl boyunca hafta içi her gün 'Güne Merhaba' haber programını sundu ve dünyadan sıcak gelişmeleri, son dakika bilgilerini canlı yayınlarla aktardı. Ayrıca, CNN Türk Masası programının moderatörlüğünü yaptı.