Medya
24 Tem 2024 14:37 Son Güncelleme: 24 Tem 2024 16:40

Celal Korkut'tan manidar 'anlayana' paylaşımı

Eylem Tok haberiyle ilgili muhabir Rojda Altıntaş ile yaşanan krizi iyi yönetemediği için görevden alındığı iddia edilen Demirören Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Celal Korkut, 24 Temmuz Basın Bayramı'nda ilginç bir paylaşımda bulundu.

Demirören Medya Grubu'nda üst düzey iki ayrılık yaşandı.DHA Genel Müdürü Celal Korkut ve DHA Genel Müdür Yardımcısı Bülent Ovacık'ın kurumla yolları ayrıldı. Eylem Tok haberi nedeniyle patlak veren krizi iyi yönetemediği gerekçesiyle DHA ile yolları ayrıldığı öne sürülen Celal Korkut, Instagram hesabından manidar bir paylaşıma imza attı.

Hürriyet gazetesinin kurucusu Sedat Simavi'nin "Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma.." sözlerine yer veren Celal Korkut, “...Haber dediğin, öyle çantada keklik değil. Armut piş ağzıma düş hiç değil. Kimseye altın tepsi içinde sunulmaz. Zaten altın tepsi içinde sunulandan da hayır gelmez. Önüne koyulan dosyalardan, karanlık kuytu köşelerde eline tutuşturulan zarflardan kuşku duyacaksın. Gerçek ve doğru haber ciddi emek ister, peşine düşeceksin..." dedi.

Celal Korkut'un cümlenin sonuna "anlayana" etiketi eklemesi dikkat çekti.

"KALEMİNİ SATMAYAN..."

Gazeteci Korkut'un paylaşımının devamı şöyle:

"Bugün Türk Basını’nda sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl kutlanan “Gazeteciler ve Basın Bayramı”nın 116. Yıldönümü. Her türlü zorluğa, kötü koşullara, itilip kakılmaya, hor görülmeye rağmen doğru haber, farklı haber peşinde koşan, bu uğurda kalemini satmayan, haber kaynakları ile mesafesini koruyan tüm meslektaşlarımın gününü kutluyorum."

DOSTLUK MESAJI

Sosyal medya hesabından bir de hikaye paylaşan Celal Korkut, Bülent Ovacık'la olan yol arkadaşlığına vurgu yapan bir paylaşımda bulundu.