Gündem
13 Tem 2024 10:52 Son Güncelleme: 07 Ağu 2024 12:42

Yakalanmasaydı voleyi vuracaktı… Zarrab’ın aracının satışından 100 bin lira almış!

Reza Zarrab’ın BMW’sinin de arasında olduğu 70’e yakın lüks aracı üçüncü kişilere satan şebekeyle ilgili çok özel bilgiler. Soruşturmada tutuklanan icra müdür yardımcısının her satıştan 100 bin lira aldığı öğrenildi. Tutuklanan icra müdür yardımcısının raporlu olmasına rağmen hafta sonunda adliyeye geldiği tespit edildi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Yediemin otoparklarında bulunan BMW, Mercedes, Land Rover, Audi marka araçları üçüncü kişilere satan şebekeye operasyon düzenlemişti. Operasyonda gözaltına alınan İstanbul 33’ncü İcra Müdür Yardımcısı O. K., savcılık ifadesinin ardından tutuklanmıştı. MedyaRadar, soruşturmayla ilgili ifadelere ulaştı.

İŞLEM YAPILDIĞINDA YA İZİNLİ YA DA TATİLDEYMİŞ!

UYAP üzerinden e imza kullanılarak Reza Zarrab’ın BMW’sinin de içerisinde olduğu 67 lüks aracın satılmasına yönelik operasyonda tutuklanan İcra Müdür Yardımcısı O. K. ifadesinde, ‘’İstanbul 33’ncü İcra Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Sağlık sorunlarım nedeniyle izinli olduğum 1 Temmuz 2024 tarihinde UYAP üzerinden 67 aracın satışının yapıldığından haberdar oldum. Hemen İcra Müdürü A. D. ile görüşerek daireye geldim. A. D. ile yaptığımız görüşmede müdürlüğümüze ait bir dosyada herhangi bir satış olmamasına rağmen 67 aracın tescil müzakerelerinin yazıldığı, tescil müzakerelerinde A. K. ve R. Ç. ihale alıcısı olarak gösterildiği, tedbir amaçlı olarak UYAP ekranının kapattırıldığı ve tarafımca e imzam donduruldu. Tescil verilen araçların işlem tarihleri 24 Haziran ile 28 Haziran tarihleri arasında, benim yıllık izinde olduğum tarihlerde yapıldığını gördük. Yine işlem yapılan 1 Temmuz 2024 tarihinde de sağlık sorunlarım nedeniyle Türkiye Hastanesi’ndeydim. İşlemin yapıldığı saate bakılırsa ben o saatlerde hastanedeydim . 67 aracın satışlarının yapıldığı tarihlerde izinli ve raporlaydım. İcra Müdürü A. D. ile 67 aracının tescillerinin yapılmasını engellemek için Türkiye Noterler Birliği’ne yazı yazdık. İzinli olduğum 24-28 Haziran tarihleri arasında Bodrum’da tatildeydim. 29 Haziran tarihinde de Denizli’de kalıp İstanbul’a geldim’’ dedi.

VURGUNUN BÜYÜMESİNİ BİR AVUKAT ÖNLEDİ!

Lüks araç vurgununun büyümesi tesadüf bir işlem sonucu ortaya çıktı. Bir avukat, rehinli olan 34 EVR .. plakalı aracın rehinini kaldırmak için daireye geldiğinde aracın satıldığını gördüm. Dosyayı inceleyen icra memurları, avukatın rehin kaldırmak istediği araçlarla birlikte çok sayıda lüks aracın satıldığını tespit ettiler. Durumu hemen 33’ncü İcra Müdür A. D.’ya bildirdiler. A. D. daireye gelir gelmez ilk iş olarak Türkiye Noterler Birliği’ne, ‘’O. K. tarafından tescile ilişkin tüm yazıların dikkate alınmamasını ve yazılara ilişkin işlem yapılmasını ve tescil işlemlerinin derhal durdurulmasını talep ederiz’’ şeklinde bir yazı yazarak, tescilleri durdurdu.

HAFTA SONUNDA ADLİYEYE GELMİŞ!

33’ncü İcra Müdür Yardımcısı O. K.’ın ifadesini inandırıcı bulmayarak araştırmalarını derinleştirdi. Adliyenin güvenlik kamera görüntülerini inceleyen savcı, araçlarının tescillerinin yapıldığı tarihlerin birinde icra müdür yardımcısının daireye geldiğini tespit etti. O K.’ın her lüks araç satışından 100 bin lira para aldığı iddia edildi.