Gündem
20 Tem 2024 14:59 Son Güncelleme: 20 Tem 2024 19:02

Ünlü oyuncu Özlem Akınözü hayatını kaybetti! Akın Akınözü'nün acı günü

Ünlü oyuncu Özlem Akınözü, uzun süredir kanserle mücadele ediyordu. Akın Akınözü'nün annesi Özlem Akınözü, kansere yenik düşerek hayatını kaybetti.

Ünlü oyuncu Özlem Akınözü, uzun süredir kanserle mücadele ediyordu. Akın Akınözü'nün annesi Özlem Akınözü, kansere yenik düşerek hayatını kaybetti.

"Karagül", "Payitaht Abdülhamit" ve "Deliha" gibi başarılı yapımlarda rol alan ünlü oyuncu Özlem Akınözü'nün vefatı, sanat dünyasını ve oğlunu yasa boğdu.

ÖZLEM AKINÖZÜ KİMDİR?
Özlem Akınözü, 13 Ekim 1964'te Ankara'da doğdu. Akınözü, ilköğretim eğitimini Ahmet Vefik Paşa'da tamamladıktan sonra Özel Yükseliş Koleji ve Özel Yenişehir Koleji'nde eğitime devam etti. Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Özlem Akınözü'nün babası Süreyya Arın da usta oyuncuydu. Süreyya Arın, TRT'nin ilk spikerlerinden biri olarak İpek Yolu ve birçok belgeselde seslendirme yaparak tanınmış bir sanatçıydı. Özlem Akınözü de babası gibi seslendirme sanatçısı olarak TRT, özel kanallar ve reklam filmlerinde çalışmalar yaptı. Ayrıca 2003'ten beri Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim CD'lerinin seslendirme işlerini üstlendi. 2004 ve 2005 yıllarında Akademi Medya'da seslendirme hocalığı yaptı.

ÖZLEM AKINÖZÜ'NÜN ROL ALDIĞI BAZI YAPIMLAR
Sensiz Olmuyor (Sema)
Sahte Prenses (Sabahat)
Dicle (Revnak)
Tek Türkiye (Zelal)
Karagül
Zeytin Tepesi
Payitaht Abdülhamit
Deliha 2 (2018)