Eğitim
06 Tem 2024 18:47 Son Güncelleme: 06 Tem 2024 18:58

Üniversiteden öğrencilere "topuklu ayakkabı" yasağı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, mezuniyet töreni için öğrencilere yönelik bir kıyafet yönergesi paylaştı.

Üniversitenin sosyal medya hesabından yapılan duyuruya göre, 6 Haziran'da yapılacak olan mezuniyet törenine topuklu ayakkabı ile girilmesi yasaklandı. Törende Adalet, Bandırma, Denizcilik ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları ile İnsan ve Toplum Bilimleri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Denizcilik, İktisadi ve İdari Bilimler ve Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültelerinin öğrencileri mezun olacak.
Instagram paylaşımında, 'Önemli duyuru!' şeklinde belirtilerek "Mezuniyet törenine topuklu ayakkabı ile girişe izin verilmeyecektir" açıklaması yapıldı.

Lise mezuniyet töreninde kıyafet yasağı
Gebze'de geçtiğimiz ay düzenlenen bir lise mezuniyet töreninde 'uygunsuz kıyafet' tartışması yaşanmıştı. Törene bazı kız öğrencilerin, yönetmeliklere uygun olmayan kıyafetler giydikleri gerekçesiyle alınmaması üzerine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü devreye girmiş ve öğrencilerin tören alanına girişini sağlamıştı. Olayın ardından Kocaeli Valiliği konuyla ilgili müfettiş görevlendirmiş, Milli Eğitim Bakanı Tekin ise yaptığı açıklamada, "İhmal varsa gereken yapılır," demişti.