Eğitim
10 Ağu 2024 11:37 Son Güncelleme: 10 Ağu 2024 11:39

MEB'den iki Fransız okuluyla ilgili karar: "Türk öğrencilerin kayıtları durduruldu!"

Türkiye'de eğitim yapan iki Fransız okuluna Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "gerekli şartları yerine getirin aksi takdirde öğrenci alamazsınız" uyarısı yapılmıştı. MEB'den Charles De Gaule ve Pierre Loti okullarıyla ilgili karar açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Fransa'da Türk öğrencilere yönelik eğitim veren Charles De Gaulle ve Pierre Loti okullarında yeni öğrenci kayıtlarını durdurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'de yasal statü olmadan faaliyet gösteren ve Türk öğrenci kabul eden Charles De Gaulle ve Pierre Loti okullarıyla ilgili önemli kararlar aldı. Bu okullara yeni Türk öğrenci kaydı yapılmayacak ve 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren ara sınıflara nakil öğrenci kabul edilmeyecek.

Anlaşma sağlanana kadar kayıt yok!

Bakanlık, bu okullara yönelik uluslararası bir eğitim iş birliği anlaşması sağlanana kadar, yeni öğrenci kayıtlarının durdurulduğunu açıkladı. Bu karar, özellikle ana sınıfı ve ilkokul birinci sınıfları için geçerli olacak. Ocak 2024'ten itibaren kayıt yapılmayacak.

Mevcut öğrencilerin durumu…

Ocak 2024 itibarıyla, bu okullarda eğitim gören mevcut Türk öğrencilerin listesi ve okul bilgileri, Fransız Yurt Dışı Eğitim Ajansı (AEFE) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na iletilecek. Bu süreç, 2024-2025 ders yılı başlamadan önce tamamlanacak.