Teknoloji
04 Haz 2024 10:47 Son Güncelleme: 04 Haz 2024 10:51

Twitter (X) yetişkin içerik sitesine mi dönüyor?

Sosyal medya platformlarında müstehcen içerik ve 18+ içeriklerin paylaşımlarına genelde izin verilmiyor. Böyle paylaşımların sonucunda hesaplara daimi kapatma cezası bile veriliyor. Ancak, Elon Musk OnlyFans'ın rakibi olmaya karar vermiş gibi. Elon Musk, Twitter'da (X) +18 içeriklere izin verileceğini duyurdu. Peki X platformunda hassas içerik nasıl açılır?

Twitter'da yani yeni ismiyle X platformunda tarihi bir değişikliğe gidiliyor. Sosyal medya platformlarında genelde müstehcen ve +18 yaş içeriklere izin verilmiyor. Bu tip paylaşımlar yapıldığında söz konusu hesap daimi olarak kapatılıyordu.

Ancak Elon Musk bu kuralları da değiştirmeye kararlı. OnlyFans'a rakip olmayı düşünen X platformunun sahibi Musk, açıkladığı yeni politikaya göre +18 içeriklerin paylaşımına X platformunda izin verilecek.

BELİRLİ KURALLARI OLACAK
HWP’nin aktardığına göre X’in yeni NSFW politikası kapsamında, kullanıcılar artık müstehcen içerikleri paylaşabilecek.

Fakat, bu içeriklerin belirli kurallara uygun şekilde etiketlenmesi zorunlu hale getirildi. Böylece diğer kullanıcılar, içeriklerin müstehcen olduğunu ve her yaş grubuna uygun olmadığını önceden bilebilecekler. X çıplak görüntüler konusunda bilgilendirmeye de önem veriyor.

Resmi açıklamada X’in yeni politikası şu ifadelerle duyuruldu: “Kullanıcıların rızaya dayalı olarak üretilip dağıtıldığı sürece cinsel temalarla ilgili materyaller oluşturabilmeleri, dağıtabilmeleri ve tüketebilmeleri gerektiğine inanıyoruz.”

TWITTER (X) HASSAS İÇERİK NASIL AÇILIR?
Twitter (X) uygulamasının mobil sürümünde hassas içeriği açmak için öncelikle uygulamayı açmanız gerekiyor. Daha sonra, profilinize gidin ve sağ üst köşedeki dişli çark simgesine dokunun. Açılan menüde 'Ayarlar ve Gizlilik' seçeneğine dokunun. 'Gizlilik ve Güvenlik' bölümüne tıklayın ve burada 'Hassas İçerik' seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneği açarak, hassas içeriği görüntüleyebilirsiniz.

Aynı şekilde, hassas içeriği kapatmak için de aynı adımları izleyebilirsiniz. Ancak, bu durumda 'Hassas İçerik' seçeneğini kapalı konuma getirmeniz yeterli olacaktır.

Twitter'ın (X) internet sürümünde hassas içeriği açmak için öncelikle tarayıcınızı açmanız ve Twitter'a giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra, profil resminize tıklayın ve açılan menüden 'Ayarlar ve Gizlilik' seçeneğine tıklayın. Sol tarafta yer alan menüde 'Veri ve İzinler' seçeneğine tıklayın ve ardından 'Hassas İçerik' seçeneğine dokunun. Bu seçeneği açarak, hassas içeriği görüntüleyebilirsiniz.

Bilgisayarda hassas içeriği kapatmak için de aynı adımları izleyebilirsiniz. Ancak, bu durumda 'Hassas İçerik' seçeneğini kapalı konuma getirmeniz yeterli olacaktır.