Teknoloji
16 Ağu 2024 20:26 Son Güncelleme: 16 Ağu 2024 20:35

O dizi gerçek mi oluyor? ChatGPT insanları taklit etmeye başladı

ChatGPT, bir kullanıcı ile sohbet sırasında sesini taklit ederek şaşkınlık yarattı. OpenAI, bu tür bir ses taklidinin nadiren yaşandığını ve risklerin düşük olduğunu belirtiyor. Bu durum, Black Mirror dizisini akıllara getirdi.

Yapay zeka tabanlı sohbet botu ChatGPT kontrolden çıkarak kullanıcısını adeta şaşkına çevirdi. Sohbet botu, beklenmedik şekilde kullanıcının sesini taklit etti. Yapay zeka araçları her ne kadar günlük hayatımızı daha kolay hale getirse de bazen ilginç durumlar ile karşı karşıya kalınabiliyor. ChatGPT de oldukça ilginç bir durumun altına imza attı.

SESİNİ TAKLİT ETMEYE BAŞLADI

Bir kullanıcı, ChatGPT ile konuşurken hayatının şokunu yaşadı. Yapay zekâ tabanlı sohbet botu, konuşma sırasında "hayır" şeklinde bağırdı ve bir anda kullanıcının sesini taklit etmeye başladı. ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI, geçtiğimiz hafta içerisinde bir rapor paylaşmıştı. Büyük dil modeline dair temel riskler ve bu risklerin nasıl azaltılacağına yönelik olan bu raporda bazı bilgilere yer verilmişti. Raporda test esnasında dil modelinin istemeden kullanıcının sesini taklit etmesi gibi durumlar ile karşılaşıldığı ancak bunun çok nadir olduğu belirtilmişti. Şirket, ChatGPT'nin yanlışlıkla yaptığı ses taklidinin görülme sıklığının oldukça düşük olduğunun altını çiziyor.