Gündem
13 Tem 2024 13:11 Son Güncelleme: 13 Tem 2024 13:39

Süleyman Soylu'dan Cumhuriyet’e ‘Dokunulmazlık’ yanıtı! "Haysiyet celladı alçaklar…"

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından Cumhuriyet Gazetesi'ni ağır bir dille eleştirdi. Soylu'nun sözlerini MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'de retweet etti.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberlere ilişkin ağır konuştu. Soylu, "Cumhuriyet Gazetesi, baronluğumu ispat etmezseniz namertsiniz. Size yakında bir imkan daha vereceğim. Dokunulmazlığımın kalkması için TBMM’ye müracaat edeceğim." açıklamalarında bulundu.

Soylu'nun bu paylaşımı MHP Genel Başkanı İzzet Ulvi Yönter tarafından da retweet edildi.

İşte Soylu'nun o paylaşımı:

"Haysiyet celladı alçaklar…

Yıllardır intikamınız ve iftiralarınız bitmedi…

Cumhuriyet Gazetesi !

Baronluğumu ispat etmezseniz namertsiniz.

Size yakında bir imkan daha vereceğim..

Dokunulmazlığımın kalkması için TBMM’ye müracaat edeceğim..

Özgür Özel ile dirsek temasında olup, beni dokunulmazlıkla tehdit edenler elinizde ne belge varsa ortaya koymazsanız şerefsizsiniz…

FETÖ'cüler, PKK’lılar, uyuşturucu tüccarları, suç çeteleri, Soros’un çocukları siz de gelin.

Allah büyüktür ve adildir…"

NE OLMUŞTU?
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci, Haziran 2020’de bir tıbbi cihaz üreticisi firmanın, Covid-19 hastaları üzerinde izinsiz ve etik dışı olarak ‘Türk ışını’ adlı cihazlarını denediklerini öne sürmüştü. Ekinci, ekibin başında eski bakan Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun olduğunu söylerken, ‘tedavi’nin denendiği hastalardan ölenler olduğunu ileri sürmüştü.

Söz konusu iddiaların ardından dün köşesinde bir yazı kaleme alan Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu, "Bakanlığı döneminde içişlerini adeta bir 'baron' gibi yöneten Süleyman Soylu’nun kuzenine ilişkin ileri sürülen sav çok ama çok önemli" değerlendirmesi yapmış, iddiaların araştırılması gerektiğini ifade etti.