Gündem
15 Haz 2024 19:11 Son Güncelleme: 15 Haz 2024 19:16

Ruhsatsız otel işletmesinde büyük skandal: Selim Sayılgan'ın hapis cezası kesinleşti

Bursa'nın Çekirge bölgesindeki Kervansaray Termal Oteli, ruhsatsız faaliyet göstermesi ve skandallarla dolu işletme tarihçesiyle yeniden gündemde. Selim Sayılgan'ın sahte kira kontratı hazırlamak suretiyle 19 yıl ile yargılandığı ceza kararı kesinleşti.

Bursa'nın Çekirge bölgesindeki Kervansaray Termal Oteli, ruhsatsız faaliyet göstermesi ve skandallarla dolu işletme tarihçesiyle yeniden gündemde. Kolan Hastaneleri Grubu'na bağlı Derbent AŞ tarafından işletilen ve uzun süredir ne işletme ruhsatı ne de içki ruhsatı bulunan otelin ayrıca sahte kira kontratları ile yönetilmesi kamuoyunda yankı uyandırdı. Diğer yandan aile içi kavga sebebiyle şirketi dolandırdığı iddia edilen Selim Sayılgan'ın sahte kira kontratı hazırlamak suretiyle 19 yıl ile yargılandığı ceza kararı kesinleşti.

Selim Sayılgan, daha önce sahte kira kontratları hazırlayarak şirketi dolandırmakla suçlanmış ve bu suçlamalar nedeniyle 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Sayılgan'ın yargı süreci devam ederken, cezası istinaf mahkemesinde kesinleşti. Sayılgan’ın, aile içi kavga ve kişisel çıkar çatışmaları nedeniyle şirket mallarını yurtdışına kaçırdığı iddia ediliyor. Bu olay, şirketin halka açık yapısını ve yönetimdeki ciddi problemleri de gözler önüne seriyor.

Selim Sayılgan'ın, Bursa'daki tarihi Termal Otel'i de dahil olmak üzere, Kolan Hastaneleri Grubu ile sahte kira kontratlarıyla işlettiği ve bu yolla otelleri haksız yere ele geçirmeye çalıştığı iddia ediliyor.