Gündem
17 Tem 2024 19:34 Son Güncelleme: 17 Tem 2024 20:03

Mustafa Sarıgül'e kaset komplosunda adı geçen Hüseyin Avni Sipahi MedyaRadar'a konuştu

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ve korumasına ait olduğu iddia edilen cinsel içerikli görüntülere adı karışan isim MedyaRadar'a konuştu. Görüntüleri yaydığı iddia edilen Hüseyin Sipahi, ‘’Kumpası kuranları içeride arasınlar. Adımı karıştıranlara dava açıyorum. Mustafa Sarıgül’le de konuştum. O da çok üzüldü’’ dedi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, X’te dün akşam paylaşılan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ve korumasına ait olduğu iddia edilen cinsel içerikli görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Sarıgül konu ile ilgili peşe peşe açıklamalarda bulundu

Videonun yankıları devam ederken kaset kumpasının perde arkasıyla ilgili iddialar ortaya atılmaya başlandı. Bunlardan biri de skandalın arkasında Hüseyin Avni Sipahi ile Mustafa Sarıgül arasında paylaşılamayan 15 milyon dolardı.

Gerçek Gündem'den Hatice Turhan'ın iddiasına göre; Sipahi, Mustafa Sarıgül ile ortak bir işe girmiş. Maslak’ta Ali Ağaoğlu’na ait bir gayrimenkulü 15 milyon dolara almış. Tapu ise Sarıgül’ün mutemedinde kalmış. Aradan geçen sürede Sipahi, parasını veya mülkün yarı tapusunu istemiş. Sarıgül ise sallayıp durmuş.

Tam bu sırada Mustafa Sarıgül’ün evinde çalışan kadın görevli ise bahsedilen kumpası kurmuş. Özel görüntüleri kayda almış. Bu görüntüler ise Hüseyin Sipahi'nin eline ulaşmış.

İddiaya göre Mustafa Sarıgül oğlu Emir’i Sipahi'nin oğlu ile görüştürmüş. Bir miktar da para ödemeye razı olmuş. Ancak verdiği sözü de tutmamış. Zaman zaman küçük parçalar halinde ödemeler yapmış. En son 100 bin dolar ödeyince de dananın kuyruğu kopmuş.

SARIGÜL İLE KONUŞTUK

MedyaRadar, o iddialara adı karışan Hüseyin Avni Sipahi ile konuştu. Sipahi’nin birbirinden çarpıcı açıklamaları şöyle oldu:

"Benim bu olaydan bu sabah haberim oldu. Mustafa Sarıgül adına çok üzüldüm. Sabah aradım. Ancak olay sıcak olduğundan konuşamadım. Bir süre sonra benim adımın karıştığını öğrendim. Hemen bunu yazan gazeteci yi aradım. Birincisi benim Mustafa Sarıgül ile herhangi bir husumetim yok. Bizim aramız bozuk değildi. Adımın böyle iğrenç bir olayla alınmasından sonra beynimden vurulmuşa döndüm. O gazeteciye bunları aynen anlattım. Beni bu kavganın içerisine çekmeye çalıştıklarını söyledim. Mustafa Sarıgül’ü aradım. Konuştuk. Ben çok üzgün olduğumu söyledim. O da benim adımın bu olaya karıştırılmasına üzüldü. Ben ona da söyledim. Yarın hemen dava açıyorum. Bu işi, benim adımı kimler karıştırdı ise bu kişilere dava açıyorum.

KUMPASÇI İÇERİDE!

Benim CHP ile bir bağlantım kalmadı. Beni neden bu iğrenç olayın içerisine çekiyorlar onu da bilmiyorum. Birileri illa bir kumpasçı arıyorsa onu parti içerisinde arasınlar. Kumpasçılar bizzat partinin içerisinde. Mustafa Sarıgül bizzat SHP olayının kurbanı edildi. Yarın Kılıçdaroğlu’na da kumpas kurmayacakları ne malum. Bir kere daha söylüyorum. Benim böyle bir iğrenç olayın içerisinde olmam mümkün değildir. Benim adımı karıştıranlar, yazanlar, ima edenler…Hepsine dava açacağım. Yarın ilk iş olarak savcılığa gideceğim. Nu işin peşini bırakmayacağım. İnsanların namusuyla oynaman. O yazıda geçen olayların da bizimle uzaktan yakından alakası yok’’

HÜSEYİN AVNİ SİPAHİ KİMDİR ?

Hüseyin Avni Sipahi, 1999 yılında Anavatan Partisi'nden Çekmeköy, Taşdelen Belde Belediye başkanı oldu. 2009 yerel seçimlerinde Çekmeköy'de CHP'nin belediye başkan adayı olarak seçime girdi ve az farkla kaybetti. Daha sonra CHP'den belediye meclis üyesi olan Sipahi, 17-25 Aralık Operasyonunda gözaltına alınmıştı. Ardından CHP'den istifa ederek bağımsız olarak yoluna devam etti. Daha sonra İBB ve Beşiktaş Belediyesi bağımsız meclis üyeliğinden istifa etmişti.