Gündem
29 Mayıs 2024 17:53 Son Güncelleme: 29 Mayıs 2024 17:59

İsrail'in Refah saldırılarını dünyaya duyurdular! Herkes bu Türk kadınlarını merak ediyor

İsrail ordusu güvenli bölge ilan edilen Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı hedef aldı, saldırıda 40 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırının ardından tepkiler çok büyük oldu. Tüm dünyayı etkileyen bir çizim ve grafik ise Türkiye’den geldi...

İsrail ordusu güvenli bölge ilan edilen Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı hedef aldı, saldırıda 40 Filistinli hayatını kaybetti.

Saldırıyla ilgili Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Kayıpları arama çalışmaları sürüyor" denildi.

UAD, 24 Mayıs'ta yeni tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti.

Saldırının ardından tepkiler çok büyük oldu. Tüm dünyayı etkileyen bir çizim ve grafik ise Türkiye’den geldi.

2015 yılında gönüllü genç kadınlar tarafından kurulan Human Movie Team / İnsan Film Ekibi’nin hazırladığı Refah’taki çadır kente yönelik saldırıyı anlatan çizim paylaşım rekorları kırdı.

Sadece Instagram’da 5 milyon kere paylaşılan çizim büyük etki yarattı.

KİM BUNLAR?

Suriye’ye yönelik çalışmaları ile tanınan ve "İzle, düşün, harekete geç!" sloganıyla sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan Human Movie Team, mazlum coğrafyalardaki insanların sesini duyurmaya ve farkındalık oluşmaya çalışan içerikleriyle tanınıyor.

Çalışma ekibi sadece kadınlardan oluşan gönüllü topluluk, yaptıkları multimedya çalışmalarını ekibe yeni katılacak yeni çalışma arkadaşlarıyla birlikte içerik ve kapsam olarak daha da genişletmeyi hedefliyor.

Human Movie Team'in sosyal medya hesaplarında yer alan "Bizler, dünya üzerindeki her insanın onurlu bir yaşamı hak ettiğine, bunun da ancak adalet ve insan haklarının korunmasıyla mümkün olabileceğine inanan ve bu uğurda tüm enerjisini harcamaktan çekinmeyen genç hanımlar topluluğuyuz." ifadesi dikkati çekiyor.

HUMAN MOVİE TEAM KURUCUSU TÜLAY GÖKÇİMEN KİMDİR?

Tülay Gökçimen 1981 yılı, İstanbul doğumludur. Uzun yıllardır medya sektöründe aktif faaliyet gösteren Gökçimen Suriye savaşı ile birlikte belgesel çekimlerine başladı. Haykırış, Savaşın Çocukları, Suriye Zindanlarında 24 Saat gibi çok sayıda belgesele imza attı. Sosyal sorumluluk ve insan hakları bilinciyle çalışmalarını yürüten Tülay Gökçimen Human Movie Team girişimi ile video görseller hazırlayarak bu çalışmalarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. İnsan Film Ekibi Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak bu çalışmalarına devam etmektedir.