Gündem
25 Tem 2024 08:31 Son Güncelleme: 25 Tem 2024 09:12

İki park iki skandal! Millet Bahçesi'ne kilit vuruldu; halkın parkı sitenin oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘İftihar ediyorum’ diyerek açılışını yaptığı Halkalı Millet Bahçesi’ne kilit vürudu. Kasım ayından beri ‘Tadilat var’ denilen park havadan görüntülendi. İçeride ne bir iş makinesine ne de bir çalışana rastlandı. Küçükçekmece’deki ikinci skandalın adresi ise Sefaköy oldu. Avrupa Konutları site yönetimi , halkın kullanımına açık olan parkı kendi sitelerinin kullanımına dahil etti. Park tel örgülerle ikiye ayrıldı.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 Eylül 2020’de Türkiye genelinde 8 Millet Bahçesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Dünya Çevre Günü’nde açılışı yapılan parklardan biri de Halkalı’da buluna Millet Bahçesi’ydi. 98 bin metrekare alana sahip olan Halkalı Millet Bahçesi içerisinde 103 bin çalı ve bitki, 4 bin 500 ağaç, 202 metrekare gölet, 130 kişilik cami ve süs süs havuzu bulunuyor. Milyonlar harcanarak yapılan parkın kapısına kilit vuruldu.

‘TADİLAT VAR’ DEDİLER AMA…

Ekim ayında ‘Tadilat yapacağız’ denilerek Halkalı Millet Bahçesi’ne kilit vuruldu. Vatandaşlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olan parkın açılması için çalmadığı kapı kalmadı. Her seferinde ‘Tadilat var’ yanıtı verildi. Sonunda skandal gerçek drone çekimleriyle ortaya çıktı. Küçükçekmece'de yaşayan Gazeteci Engin Zafer parkın içerisinde yapılan çalışmaları görüntülemek için drone kaldırdı. Zafer o anları MedyaRadar’a şu sözlerle anlattı: Halkalı Millet Bahçesi’nde ki görevliler ile görüşmek istediğimizde bir tane yetkiliye ulaşamadık. Halkalı Millet Bahçesi’nin içerisinde yapılan tadilatla ilgili herhangi bir bilgi alamadık Biz de Küçükçekmece Haber Ajansı’nın hava kamerası ile millet bahçesinin üzerinde uçarak içeride yapılan tadilat ve bakım onarım çalışmalarını görüntüledik. Neredeyse bir senedir tadilat olduğu gerekçesiyle kapalı olan parkın içerisinde ne bir iş makinesi ne bir insan görebildik. Halkalı Millet Bahçesi’nin bir yıldır neden kapalı olduğunu buradan yetkililere sormak istiyoruz’ dedi. Zafer’in çektiği görüntülere, ‘Bizden siyasi intikam alınıyor’ yorumları yapan vatandaşlar parkın önünde eylem yapacaklarını açıkladılar.

ERDOĞAN: İFTİHAR EDİYORUM

5 Haziran Dünya Çevre Gününü tebrik ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “9 ayrı şehrimizdeki 10 millet bahçemizin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Toplam büyüklüğü 550 bin metrekareye yaklaşan bahçelerimiz iftihar verici eserlerdir. Şehircilik geleneğimizin sembolü olacak millet bahçelerinden 13'ünü 2 yıl önce hizmete açmıştık. Bugünle birlikte toplamda 23 millet bahçesine ulaşmış oluyoruz. Yeşil alanlar olmazsa olmazımızdır. Şehirlerimiz gelişirken, park - çocuk oyun alanları gibi alanları da ihmal etmedik. Böylece 81 il ve ilçelerimizde örnek alanlar oluşturduk’’

HALKIN PARKINI İKİYE BÖLDÜLER!

Skandalın ikinci adresi ise yine Küçükçekmece… Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sefaköy İnönü Mahallesi’nde yapılan park, Avrupa Konutları site yönetimi tarafından tel örgülerle ikiye bölündü Vatandaşlar, ‘Bizlere ikinci sınıf muamele yapılıyor’ denilerek durumu belediyeye şikayet ettiler. Aylarca sessiz kalan belediye 31 Mart seçimlerinden hemen önce tel örgüleri kaldırarak adeta seçmenin gazını aldı. Belediye seçimlerini yeniden Kemal Çebi’nin kazanması üzerine site yönetimi yeniden tel örgülerle ikiye ayırdı. Vatandaşlar, ‘Seçimden önce sökülen tel örgüler seçimden sonra yeniden takıldı. Parkın en güzel oyun gruplarını kendi taraflarına aldılar. Adeta bizlere ikinci sınıf insan muamelesi yapılıyor. Aylardır ne kaymakama ne de belediye başkanına ulaşabiliyoruz’’ açıklaması yaptılar.