Gündem
07 Tem 2024 20:56 Son Güncelleme: 07 Tem 2024 20:59

İki ilimizde sel felaketi! Acı haber geldi

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sele yol açtı. Menfezden geçerken ayağı kayan 83 yaşındaki Hatice Kocakoç, sel sularına kapıldı. Kocakoç'un cansız bedeni selin sürüklediği alandan 2 kilometre uzaklıkta bulundu. Muş'un Malazgirt ilçesinde meydana gelen selde de 20 yaşındaki bir genç kız hayatını kaybetti.

Ordu'da ve Muş'ta sağanak yağış sonrası meydana gelen sel felaketinde toplam 2 kişi hayatını kaybetti.

YAŞLI KADIN SEL SULARINA KAPILDI
Ordu genelinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Çaybaşı ve İkizce ilçesinde sel taşkınlarına neden oldu. Yağışlar nedeniyle her iki ilçede kimi zaman dere suları köprü seviyesine ulaştı. Çaybaşı ilçesinde ise sağanak yağışların sele dönüşmesi sonrası Çay Mahallesi'nde 83 yaşındaki Hatice Kocakoç isimli yaşlı kadın menfezden geçerken ayağı kayıp suya düştüğü öğrenildi.

CANSIZ BEDENİ 2 KİLOMETRE İLERİDE BULUNDU
Ordu Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekipleri, olayın ardından hızlı bir şekilde bölgeye intikal etti. Ekipler, Çayır Mahallesi'nde suya düşen Kocakoç'un cansız bedenini selin sürüklediği alandan 2 kilometre uzaklıkta bulundu.

MUŞ'TA DA SEL CAN ALDI
Aniden bastıran şiddetli yağışlar, Muş'un Malazgirt ilçesinde de sele neden oldu. Yağışlar Bahçe köyünde büyük hasara yol açarken, birçok ev ve tarım arazisi sular altında kaldı. Sel sularına kapılan 20 yaşındaki Nazar Karataş çevredekilerin tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri tarafından Karataş'ın cansız bedeni sel sularından çıkarıldı.

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekipleri, bölgede olabilecek başka can kayıplarının önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların güvenliği için alınan önlemler artırılırken, yağışların devam etmesi durumunda yetkililerin dikkatli olunması çağrısı devam ediyor.

METREKAREYE 100 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ
Metrekareye yer yer yaklaşık 100 kg yağışın düştüğü Ordu'nun İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde bazı bölgelerde heyelan, toprak kayması, su baskını ve dere-ırmak taşması olayı meydana geldi. Aşırı yağışların etkili olduğu İkizce ilçesinin merkezinde bulunan dere yatağında taşkınlar meydana gelirken, yetkililer tarafından köprü alanından uzak durulması istendi.

ÇAYBAŞI VE İKİZCE'DE HEYELAN
Çaybaşı ilçesinde dere yataklarında taşkınlar meydana geldi. Yaşanan sel felaketi sonrası İkizce ilçesinde Fatih, Merkez, Kocaman, Beylerce, Kutluca, Bolluk ve Kurtköy Mahallelerinde heyelanlar oluştu. İlçenin bir çok bölgesinde ise aşırı yağışlar nedeniyle hasar meydana geldi.

SAMSUN DA SELE TESLİM
Samsun'un Terme ve Salıpazarı ilçelerinde şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi. İlçede öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak nedeniyle Bağsaray Mahallesi'nden geçen Kocaman Irmağı taştı, bölgedeki Evci ile Sakarlı ırmakları da debileri yükselerek taşma noktasına geldi.

BÜYÜKBAŞ HAYVANLAR SUYA KAPILDI
Taşkın sonucu tarım arazileri su altında kaldı, arazide otlayan 8 büyükbaş hayvan da suya kapıldı. Hayvanlara, yapılan çalışma sonucu sürüklendikleri bölgede sağ olarak ulaşıldı. Terme Sanayi Sitesi'nde de taşkın nedeniyle su baskını yaşandı. Bölgede ekipler, iş makineleriyle çalışma başlattı.

İŞ YERLERİNİ SU BASTI
Salıpazarı ilçesinde de sağanak etkili oldu. Öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağış, ilçe merkezinden geçen Terme Çayı'nın debisini yükseltti, cadde ve sokaklar ile iş yerlerini su bastı. Belediye ekipleri, iş makineleri ile taşkın yaşanan bölgede çalışma yürütüyor. Yetkililer, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları dere kenarlarından uzak durmaları konusunda uyarıyor.

TRABZON VE GİRESUN'A SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI
Bu gece saatlerinden itibaren Trabzon ve Giresun'da, yarın sabah saatlerinden itibaren ise Samsun'un doğusunda yerel kuvvetli, Ordu çevrelerinde çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.