Dünya
11 Tem 2024 13:29 Son Güncelleme: 11 Tem 2024 13:34

George Clooney de Biden'a 'bırak' dedi

Dünyaca ünlü aktör George Clooney, “Bunu söylemek zor ama üç hafta önceki Biden, 2020’deki Biden bile değildi. Bu başkanla kasım ayında kazanamayacağız. Biden’ı seviyorum ama bize yeni bir aday lazım" dedi.

Bunama belirtileri gösteren, boşluğa konuşan, son olarak rakibi Donald Trump ile girdiği münazarada "çuvalladığını" itiraf eden ABD Başkanı Joe Biden'ın bir kez daha adaylığa hazırlanması Demokrat Partililer arasında tepkiyle karşılandı.

Biden için Demokrat Partililer Beyaz Saray önünde eyleme başlarken Demokrat Parti bağışçıları da Biden'a çekilmesi yönünde çağrıda bulundu.

"BIDEN'I SEVİYORUM AMA"

Son olarak da ünlü aktör George Clooney, Biden'a çağrı yaptı. Clooney, New York Times’a makale yazdı ve Biden’ı çekilmeye çağırdı:

“Bunu söylemek yıkıcı ama üç hafta önce bağış gecesinde birlikte olduğum Joe Biden, 2010’daki Joe 'big F-ing deal' Biden değildi. 2020’nin Joe Biden’ı bile değildi. Münazarada hepimizin tanık olduğu adamdı. Joe Biden’ı seviyorum. Senatör olarak. Başkan yardımcısı ve başkan olarak. Onu bir dost olarak görüyorum ve ona inanıyorum. Son dört yılda karşılaştığı pek çok savaşı kazandı. Ama kazanamayacağı tek savaş zamana karşı verdiği savaştır. Hiçbirimiz kazanamayız. Bu yaşla ilgili. Başka bir şey değil. Ama aynı zamanda tersine çevrilebilecek bir şey de değil. Bu başkanla kasım ayında kazanamayacağız."

"EN BÜYÜK BAĞIŞ ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTIM"

Ömür boyu bir Demokrat olarak kalacağını ve bundan dolayı özür dilemeyeceğini belirten ünlü aktör, "Partimin temsil ettiklerinden ve temsil ettiklerinden gurur duyuyorum. Demokratik sürece katılımımın bir parçası ve seçtiğim adayı desteklemek amacıyla, partim tarihindeki en büyük bağış toplama kampanyalarından bazılarına öncülük ettim. Barack Obama 2012 yılında. Hillary Clinton 2016 yılında. Joe Biden 2020’de. Geçen ay Başkan Biden’ın yeniden seçilmesi için şimdiye kadarki Demokrat adayı destekleyen en büyük bağış etkinliğine ev sahipliği yaptım. Bütün bunları sadece bu sürece ne kadar inandığımı ve bu anın ne kadar derin olduğunu düşündüğümü ifade etmek için söylüyorum"" şeklinde konuştu.

"BU BAŞKANLA KAZANAMAYIZ"

Clooney devamında şunları söyledi:

“Bu başkanla Kasım ayında kazanamayacağız. Üstelik Meclis’i kazanamayacağız ve Senato’yu kaybedeceğiz. Bu sadece benim görüşüm değil, özel olarak konuştuğum her senatör ve kongre üyesi ve valinin görüşüdür.”