F1 pilotu Fatih Portakal, pit stop nedir bilir mi?

Medyaradar'ın televizyon dünyasını mercek altına alan yazarı Ekran Kedisi, yine ses getirecek bir yazıya imza attı.

Sözcü TV Ana Haber Spikeri Fatih Portakal, yeni sezon tanıtım filmi için piste inmiş ve F1 pilotu olmuş… Hayırlı olsun. Ben de o kadar para kazansam ben de Ferrari’ye binerim!

Değerli ‘Ekran Kedisi’ okurları,

‘Bulunmaz Bursa Kumaşı’ sayın Portakal bu tanıtım filminde her zamanki gibi ‘ben ben’ demiş! Egosu yüksek bu arkadaş, madem F1 pilotu olmaya karar vermiş azıcık araştırsa mili saniyelik farkların kimi zaman yarış galibini, hatta sezon şampiyonunu belirlediği Formula 1’de pit stopların ne derece önemli olduğunu öğrenecekti!

Takımların yarış stratejilerinde de oldukça önemli bir yer tutan pit stoplar, Formula 1’in tam bir takım sporu olduğunun en göze çarpan kanıtı niteliğinde. Takım çalışması, hız ve hassasiyet Formula 1’de pit stop denildiğinde akla gelen en temel bileşenler.

Peki, Fatih Portakal’ın yeni dönem tanıtım filminde bu unsurları çağrıştıran emareler var mı? Yani, Sözcü TV Haber Merkezi, oradaki kıt kanaat geçinen emekçiler var mı o filmde? Zorlamayayım sizi YOK! Sadece metinde geçen bir cümle!
Bu analizi yaparken acaba Portakal’a haksızlık mı yapıyorum? diye kendime sormadım da değil! Çünkü adam denizci… Yaklaşık 3 ay teknesinde aldığı milyon dolarların keyfini sürüyor tabi! Nereden bilsin Formula pistlerini değil mi?

Ama bildiği bir şey var o da bol keseden atması…

Nasıl mı?

Emekli ve asgari ücret zam dönemlerinde bol keseden sallamaları… Medya siteleri de hemen atlıyor başlık da hazır: “Fatih Portakal'dan emekli zammı için rakam: Bunu da benden duyun”
"Asgari ücreti 1 ay önceden bildirmiştim. İsabetli bir öngörüde bulunmuşum. Ve bir emekli olarak dün gece, “Bize ne zam yapılır?” diye düşündüm. Alo malo filan derken, bir şeylere ulaştım. Emekliye zam ne olacak? Tek oran mı, kademeli oran mı? En düşük rakam ne olabilir? Kusura bakmayın iktidar, emekliler sizden önce bende duyacak" ifadelerini kullanmaktan geri kalmıyordu. Ve devam ediyor ‘bay kâhinimiz…’
"Asgari ücrete yüzde 49 zam yapıldı ve 17 bin 2 lira oldu. Şimdi emekliler bekliyor. En önemlisi de 7 bin 500 lira alanlar ne olacak? Yüzde 52-53 aralığında oran veriyorum. O da en düşük emekli maaşı 11 bin 200 veya 11 bin 400 arasında değişecek. Yüksek alanlara aynı olamayacak. Ben mesela maaşımı söyleyim, yüksek alıyorum; 24 bin lira... Bana yüzde 52-53 yapılmayabilir. Ama yüzde 38'in altında olmayacak. Düşük olanı yukarı çekecekler ama yüksek alanlara kademeli olabilir."
SONUÇ ŞU? ‘Ya tutarsa’ diyerek kale de boş, alıcısı da var ‘salla gitsin’
Ocak 2024 döneminde yüzde 11,68'lik ek zam ile yüzde 49,25 zam alan emekliler, Temmuz döneminde açıklanan 6 aylık enflasyon rakamları sonrası yüzde 24,73 oranında zam aldı. Seyyanen zam yapılmaması nedeniyle enflasyon zammıyla maaşı 12.500 TL'ye çıkan emekliler ise 12.500 TL aylık almaya devam edecek.

Değerli dostlar, çağımızın hastalığı ‘narsisizm’ yani ‘özseverlik’
Ve “Narsisizm egoizmin kişilik haline gelmiş şeklidir…”
Anlayan anladı!

Bu arada ‘Kemerlerinizi takın bu sezon hiç olmadığı kadar dolu dolu geçecek’ temasıyla hazırlanan tanıtım filminin çekim tekniğini ve montajını da kötü bulduğumu belirterek noktayı koyuyorum…

TRT VE GALATASARAY- YOUNG BOYS MAÇININ DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…
Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi bildiğiniz üzere TRT'de… Bir futbol aşığı olarak şifresiz maç izlemenin mutluluğunu yaşıyorum…
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında İsviçre temsilcisi Young Boys'u konuk etti. Kötü başladığımız maç ne yazık ki bizim için KÖTÜ bitti! Sanırsam 80. dakikaydı çıkan olaylar ve Muslera’nın gereksiz öfkesi… Ne oldu? Kime yaradı? Yakışmadı o hareket ve KIRMIZı KART!
Galatasaray zaten bu sezona da hiç iyi başlamadı!
Ama gelin görün ki sadece kötü olan Galatasaray değildi. Maçın anlatımını yapan Gökhan Abdik beni nedense havaya sokamadı! Sönük bir anlatım dili, zaman zaman yapmaya çalıştığı yorumlar ise çok cılız kaldı. Dev maçların sesi Yalçın Çetin üstadı aramadım değil…