Dünya
14 Tem 2024 02:01 Son Güncelleme: 14 Tem 2024 02:19

Donald Trump'a mitingde silahlı suikast girişimi! Kulağından yaralandı

ABD'de Cumhuriyetçi Başkan adayı Trump'a Pensilvanya'da mitingi esnasında suikast girişimi düzenlendi. Kulağından yaralanan Trump'ı gizli servis ajanları ve polis kürsüden son anda uzaklaştırdı.

ABD'de başkanlık seçimleri öncesi ortalık karıştı. Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump'a Pensilvanya'daki mitingi sırasında suikast girişimi düzenlendi. Trump'a kürsüde konuşma yaptığı sırada ateş açıldı. Gizli servis ajanları ve polisler, silah seslerinin duyulmasıyla birlikte Trump'ın etrafında güvenlik çemberi oluşturdu.

Kürsüden uzaklaştırılan Trump korumalarının omzuna tutunarak aracına bindi. Trump'ın yumruğunu havaya kaldırarak mitinge katılanlara "iyiyim" mesajı verdiği görüldü. Trump'ın sağ kulağından yaralandığı öğrenildi.

Öte yandan saldırı anı kameralara yansıdı. Görüntülerde Trump'ın silah sesiyle birlikte yere eğildiği, korumaların kendisine doğru koştuğu görüldü.

BIDEN OLAYA İLİŞKİN BİLGİ ALDI

Beyaz Saray, Biden'ın eski Başkan Trump'ın Pensilvanya'daki mitinginde gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin brifing aldığını duyurdu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Gizli Servis tarafından, “Trump güvende soruşturma başlatıldı” açıklaması yapıldı.

YUNUS PAKSOY DETAYLARI AKTARDI

CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, yaşanan olayla ilgili detayları şöyle aktardı:

"Donald Trump, bir konuşma yapıyordu ve bir silah sesi duyuluyor. Eliyle yumruğuyla hırslı bir şekilde yumruğunu havaya kaldırıyor. Burada kan da görüyoruz, sağ kulağından akan kan görüyoruz. Ayağa kalkıp kendisi götürülüyor bölgeden. Tabii ki özellikle başkanları görev sırasında eski başkanları suikasta uğramış ülke için böyle bir görüntü endişe verici. Çok çok büyük bir olay"

Ardından Trump'ın Sözcüsü, önceki Başkan'ın iyi olduğu ve yerel bir sağlık tesisinde kontrollerinin yapıldığını söyledi.

Gazeteciler, bölge savcısından aldıkları bilgiye göre saldırgan olduğunu düşünülen bir kişinin öldürüldüğünü aktardı.

Hem Trump'ın Cumhuriyetçi Partisi'nden hem de Başkan Joe Biden'ın Demokrat Partisi'nden önde gelen isimler, saldırıyı kınarken, Trump'ın çabuk iyileşmesi dileklerini paylaştı.

ETİKETLER
#donald trump #abd