Gündem
19 Tem 2024 08:39 Son Güncelleme: 19 Tem 2024 08:57

Dilan Polat raporunda Fenerbahçe ve Galatasaray detayı! Sponsorluğa 8 milyon 494 bin TL

Sosyal medya fenomenleri operasyonun ilk tutuklu sanıklarından olan Dilan-Engin Polat çiftiyle ilgili hazırlanan 908 sayfalık MASAK raporunda Fenerbahçe, Galatasaray ve Polat Yağcı detayı.. DLN Polat Anonim Şirketi hesaplarını inceleyen uzmanlar, Fenerbahçe Voleybol takımına kol sponsorluğu için 8 milyon 494 bin TL, loca için de 7 milyon lira ödendiğini tespit etti. Galatasaray-Beşiktaş maçında Rise and Shine marka reklamının yayınlanma bedeli için de 5 milyon 604 bin TL ödenmiş.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, MASAK ( Mali Suçlar Araştırma Kurulu), geçtiğimiz yıl tutuklanan Dilan Polat, Engin Polat ve diğer aile bireyleri adına kayıtlı şirketleriyle ilgili 908 sayfalık rapor hazırlandı. MedyaRadar’ın ele geçirdiği rapordan çok bomba detaylar çıktı. Herkesin aylardır merak ettiği Fenerbahçe sponsorluğu, Galatasaray-Beşiktaş maçında pano reklamına ödenen paranın belgeleri de 908 sayfalık MASAK raporuna girdi. İşte detaylar…

ÖNCE SPONSOR OLDU!

Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Engin Polat’ın en büyük hayallerinden biri Ülker Stadyumu’ndan loca almaktı. Kulübe başvurdu. Sadece sponsorlara loca satıldığı söylendi. Bunun üzerine hemen harekete geçti. ‘Engin Polat For Men’ markası Fenerbahçe Erkek Voleybol takımının forma kol sponsoru oldu. 28 Ağustos 2023 tarihinde Fenerbahçe resmi sitesinden yapılan açıklamada, Temelleri 2015 yılında Dilan Polat ve Engin Polat tarafından atılan, Dilan Polat şirketler topluluğu bünyesinde 20 şube ile faaliyetlerine devam eden Engin Polat For Men markasının logosu 2023- 2024 voleybol sezonu boyunca Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımızın formalarının kollarında yer alacak’’ ifadelerine yer verildi.

İŞTE LOCAYA ÖDENEN PARA!

Dilan Anonim Şirketi hesaplarını kuruş kuruş inceleyen MASAK, kime ne ödendiğini, kimden ne kadar para aldığını tek tek rapora yazdı. ‘Engin Polar For Men’ markası ile Fenerbahçe Spor Kulübü arasında yapılan sponsorluk anlaşması için 8 milyon 494 bin 325 TL para ödendiği ortaya çıktı. Sponsorluğun ardından bir de loca kiralayan Dilan Anonim Şirketi, Fenerbahçe Futbol Anonim Şirketi’ne 7 milyon 54 bin TL ödemiş. Dilan Polat ve engin Polat çiftinin loca açılışlarını sosyal medyadan paylaşmışlardı.

SPONSORLUKLARI İPTAL EDİLDİ!

Polat çifti gözaltına alındıktan sonra, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un talimatıyla söz konusu sponsorluk anlaşmalarının sonlandırıldı. Öte yandan kulüp resmi web sitesindeki sponsorlar kısmından Dilan Polat ve Engin Polat isimlerini kaldırdı. Polat çiftine vurulan darbe bununla da sınırlı kalmadı. Loca şirket adına kayıtlı olduğu için burasının kullanımı da kayyuma geçmişti.

GALATASARAY’A ÖDENEN REKLAM PARASI DA ÇIKTI!

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Dilan Polat ile Engin Polat hakkında soruşturma başlatıldı. Polat çiftine başlatılan soruşturmaya rağmen adlarının sürekli stadyum panolarında çıkması tartışma yaratmıştı.

21 Ekim 2024 tarihinde oynanan Galatasaray-Beşiktaş maçında ‘Rise and Shine’ markasının kale arkasında duran panoda yayınlanma bedeli için Alaçat Medya Reklam isimli şirkete 5 milyon 504 bin TL ödendiği ortaya çıktı. Dilan Anonim Şirketi’nden Alaçat Medya Reklam’a yapılan bir ödeme de 2 milyon 970 bin TL olmuş.

KARA PARA TRAFİĞİNDEN POLAT YAĞCI ÇIKTI

DLN Polat Anonim şirketinden yapılan ödemeler bununla da sınırlı değil. 2021 yılında başlayıp 2023 yılında son bulan kara para trafiğinde Polat Yağcı’nın şirketi de yer aldı. DLN Polat Anonim Şirketi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sanatçı iftarını organize eden, AK Parti seçimlerine şarkılar hazırlatan Polat Yağcı’nın Poll Menajerlik Film Müzik Yapım şirketine de 300 bin TL ödenmiş. Ödenen paranın ne için ödendiğine ise yer verilmedi.

YEREL SEÇİMLERDE HEDEFE KOYULMUŞTU!

Polat Yağcı’nın şirketi son olarak 31 Mart yerel seçimlerde İstanbul adayı Murat Kurum ve İzmir adayı Hamza Dağ için seçim şarkıları hazırlamıştı. Hazırlanan şarkıların tanıtımından sonra ‘’AK Parti'nin seçim şarkıları dillere dolandı’’ şeklinde haberler yapılsa da AK Parti Türkiye genelinde büyük yenildiler alınca Polat Yağcı da bir anda hedef tahtasına koyulmuştu. ‘Halkta karşılığı olmayan şarkıcıları getiriyor’ diye eleştirilen Yağcı’nın bundan sonraki seçimlerde aktif olup olmayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak..