Gündem
26 Ara 2016 23:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:18

Bilal Erdoğan’la davalık olan yazar, senaryosunu yazdığı diziden atıldı

Seray Şahiner, Limon Film dizisi Aşk ve Gurur'un yazar ekibinden atıldığını açıkladı.

Televizyon seyircisinin adını Kanal D dizisi Şeref Meselesi ile duyduğu yazar Seray Şahiner, bugün resmi Twitter hesabından yaptığı bir duyuru ile Limon Film'in atv için hazırladığı yeni drama Aşk ve Gurur'un yazar kadrosuyla ilişkisinin kesildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Birgün gazetesinde 7 Ağustos 2014’te yayınlanan ‘Buraları eskiden hep düz liseydi‘ yazısındaki ‘üstün zekalı’ sıfatı üzerine yazar Seray Şahiner hakkında dava açmıştı.

Mahkeme de yazıda hakaret unsuru olduğu gerekçesiyle Şahiner’e 2 bin 610 lira para cezası vermişti.

Şahiner, geçen 11 Aralık’ta bir etkinliğe katılmak için bulunduğu Bursa’da, Aloft Bursa otelinde sabah karşı gözaltına alınmış, gerekçe olarak da Şahiner’in para cezasını ödememiş olması gösterilmişti. Şahiner, para cezası ödemesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Ancak Şahiner, aynı gün sosyal medyadan yaptığı açıklamada, otel yönetiminin anahtar verdiği sivil polislerin, odasına izinsiz girdiğini ifade etmişti.

Otel yönetiminden yapılan açıklamada ise Şahiner’in yasal hakları ve kişisel mahremiyetinin ‘azami ölçüde korunacak şekilde’ hareket edildiği savunulmuş ve kapının ‘polis talimatıyla’ açıldığı kaydedilmişti.

‘Adım dava ve aileyle anıldığı için…’

Yazar Şahiner Twitter hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu gözaltı nedeniyle Limon Film’in yapımcısı olduğu ‘Aşk ve Gurur’ dizisindeki işinden atıldığını, ekipteki bir diğer yazar Yıldırım Türker’in ise duruma göz yummayarak işten ayrıldığını duyurdu.

İşte Seray Şahiner'in Twitter'da işten atılmasıyla ilgili yaptığı açıklama:

"Bilal Erdoğan’a ‘üstün zekâlı’ dediğim BirGün gazetesinde yayımlanan yazımdan dolayı açılan hakaret davasının sonucu olarak 11 Aralık’ta Bursa’da gözaltına alınmam sebebiyle; Ekim 2016’dan beri senaryo grubunda çalıştığım; Limon Film’in çektiği, ATV’de yayınlanacak Aşk ve Gurur adlı dizideki işimden atıldım. Projede birlikte çalıştığımız yazar Yıldırım Türker de benim işten çıkarılmamın üzerine, duruma göz yummayarak işten ayrıldı. Usülsüz gözaltı üzerine, adım dava ve ‘aile’ ile anıldığı için 3 bölüm senaryosunu, 13 bölüm hikayesini yazdığımız işimden atılmam sebebiyle, Limon Film’i kınıyorum"