Dünya
12 Tem 2024 09:35 Son Güncelleme: 12 Tem 2024 09:40

Biden kameralar önünde en büyük gafını yaptı: Başkan Putin dedi ve...

5 Kasım'da ABD'de yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde ileri yaşı ve yaptığı gaflarla eleştiri oklarını üzerine çeken Demokratların adayı olan ABD Başkanı Biden, NATO Liderler Zirvesi'nde kameralar önünde çok büyük bir gaf daha yaptı.

Seçim atmosferine giren ABD'de ileri yaşı ve yaptığı gaflarla sık sık gündem olan ABD Başkanı Joe Biden, dün NATO Liderler Zirvesi'nde yaptığı gafla salonda soğuk bir rüzgar esmesine sebep oldu...

Geçen haftalarda Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile katıldığı canlı yayınlanan münazarada çok kötü bir performans sergileyen 81 yaşındaki Biden dün de Washington'da kameralar önünde şaşkınlık yarattı.

Ukrayna'ya destek için Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy ile bir araya gelen ve sonrasında basın toplantısı düzenleyen Biden, kameralar karşısında Zelenskiy'i Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olarak çağırdı.

Kameralar karşısında konuşan ve gaf anı kısa bir süre içinde hızla yayılan Biden, "Ve şimdi sözü kararlılığı kadar cesareti de olan Ukrayna Devlet Başkanı'na, bayanlar ve baylar, Başkan Putin'e devretmek istiyorum" dedi. Biden'ın sözleri salonda kafaları karıştırırken bazı katılımcılar alkışlarken salonun genelinde soğuk bir hava esti.

Fakat hatasını kısa bir süre içinde anlayan Biden, "Başkan Putin'i yenecek, Başkan Zelenskiy. Putin'i yenmeye o kadar odaklandım ki bu bir sorun oluyor" diye sözlerini düzeltmeye çalıştı.

Biden'ın sözleri sonrasında önce şok olan ve daha sonra gülümseyen Zelenskiy de "Ben ondan daha iyiyim" diyerek Putin'i eleştirdi.

BIDEN'DAN BİR GAF DAHA
Biden, Perşembe günü düzenlenen basın toplantısında bu sefer başkan yardımcısı Kamala Harris ile rakibi Donald Trump'ı karıştırdı.

Biden Harris'e duyduğu güvenle ilgili bir soruya, "Bakın, ben başkan yardımcısı Trump'ı, başkan olmaya yeterli olmasaydı başkan yardımcısı olarak seçmezdim. O yüzden oradan başlayın" dedi.