Gündem
17 Tem 2024 08:54 Son Güncelleme: 17 Tem 2024 10:25

Belediyelerden dev satışlar… Şatafata kaynak yaratacaklar!

Belediyeler itibarlarına gölge düşürmemek için ellerindeki değerli varlıkları satmaya devam ediyor. İBB, Grand Tarabya Oteli’nin işgal ettiği araziyi 398 milyon liradan satışa çıkardı. Konya Büyükşehir Belediyesi 132 bin metrekarelik sanayi imarlı arsasını 1 milyar 200 milyon, Erzurum Büyükşehir Belediyesi de konut imarlı beş arsasını 320 milyon liradan satışa çıkardı. İlçe belediyelerinde de durum aynı…

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, AK Parti ve CHP, belediyelere tasarruf yapmaları konusunda çağrıda bulunsa da buna uyan bir tane bile belediye çıkmadı. Özel uçak kaldırıp Roma’ya 70 kişilik kafile götüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu tarz harcamalara kaynak yaratabilmek için elindeki değerli varlıkları satışa çıkarmaya devam ediyor. İBB, Grand Tarabya Oteli tarafından işgali olan 829 metrekare büyüklüğündeki arsayı 398 milyon TL. muhammen bedelle satışa çıkardı. İhaleye katılacakların yatıracağı teminat 11 milyon lira. Metrekaresine 498 bin lira değer biçilen arsa halen Grand Tarabya Oteli tarafından restoran olarak hizmet veriyor. İBB’nin İstanbul Boğazı’nın en değerli arsasının satış tarihi ise 31 Temmuz 2024.

SANAYİ ARSASINI 1 MİLYAR 200 MİLYONA SATIŞA ÇIKARDI

İBB gibi kültür harcamalarına milyonlarca lira harcayan Konya Büyükşehir Belediyesi de çareyi arsa satışında buldu. Kültür harcamalarına yaptığı harcamalarla eleştirilen Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay ilçesi Fevziçakmak Mahallesi’nde bulunan 132 bin metrekareli sanayi imarlı arsasını satışa çıkardı. 1 milyar 227 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarılan arsa için yatırılacak teminat ise 36 milyon 814 bin TL oldu. Konya’daki dev satış bununla da sınırlı değil. Selçuklu ilçesi Aşağıpınarbaşı Mahallesinde altı kat inşaat izinli 17 bin metrekarelik konut arsası 105 milyon 500 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı.

DAHA ÇOK ÇEREZ DAĞITACAK!

MedyaRadar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki kültürel etkinliklerinde 600 kilo çerez, beş bin kravat ve beş bin şal dağıtmasını ‘Kamuda Tasarruf Böyle Olur’ başlığıyla duyurmuştu. Belediyenin bir etkinlik için bu kadar harcama yapması büyük tartışma yaratmıştı. Mehmet Sekmen yönetimindeki belediye, bu tarz etkinliklere kaynak yaratabilmek için elindeki arsaları satışa çıkardı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yakutiye ilçesi İstasyon Mahallesinde konut imarlı beş arsasını toplam 320 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkardı. 6 Ağustos’ta yapılacak ihaleden elde edilecek gelir ise borçlara dağıtılacak.

İLÇE BELEDİYELERİNDE DE DURUM AYNI!

İlçe belediyeleri de bütçelerine kaynak yaratabilmek için çareyi arsa satışında buldular. Gebze Belediyesi konut ve ticaret imarlı üç arsasını toplam 180 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkardı. SMS gönderim ihalesine 3 milyon lira harcadığı için eleştirilen AK Partili Sultangazi Belediyesi de arsa satışına gidiyor. Belediyenin Arnavutköy ilçe sınırlarındaki iki, Büyükçekmece sınırlarındaki bir arsası toplam 95 milyon muhammen bedelle satışa çıkarıldı. Yönetimi AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’ndeki satışlar da bir hayli tartışılmıştı. Üsküdar’ın bir önceki Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kendi döneminde alınan satış kararlarını ‘Üsküdar’ı satıyorlar’ diye sosyal medyadan paylaşmıştı. Üsküdar Belediyesi, 112 milyon TL muhammen bedelli dört arsasını satışa çıkardı.