Gündem
16 Tem 2024 07:37 Son Güncelleme: 16 Tem 2024 07:41

Ahmet Hakan'dan YRP için Saadet Partisi göndermesi! ‘İflah olmaz Erdoğan düşmanlığı nedeniyle…’

Doğan Aydal’ın Erdoğan için ‘kaçacak’ çıkışını köşesine taşıyan Ahmet Hakan, “En muhalifin bile kullanmadığı bir muhalefet dilini kullanarak Yeniden Refah’ın gidebileceği tek yer, bugün Saadet Partisi’nin içine düştüğü yerdir” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan Aydal'ın “Anayasa değişmezse Erdoğan’ın Amerika’ya gideceğini düşünüyorum” sözleri siyaset gündemine oturdu.

Bugünkü köşesinde Doğan Aydal’ın çıkışını değerlendiren Ahmet Hakan, “Uzaktan şöyle bir izlenim alıyorum: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hiç hoşlanmıyor. Hatta nefret ediyor” ifadelerini kullandıktan sonra “Yeniden Refah’ta Genel Başkan Vekilliği koltuğunda oturan Doğan Aydal iflah olmaz Erdoğan düşmanlığı nedeniyle Yeniden Refah’ı bir tür Saadet Partisi görünümüne sokuyor. En muhalifin bile kullanmadığı bir muhalefet dilini kullanarak Yeniden Refah’ın gidebileceği tek yer, bugün Saadet Partisi’nin içine düştüğü yerdir” değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Hakan’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

Hiç tanımıyorum Doğan Aydal’ı. Karşılaşmadık. Oturup konuşmadık.

Uzaktan şöyle bir izlenim alıyorum:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hiç hoşlanmıyor. Hatta nefret ediyor.

Halk TV’deki bir programdaki ibretlik durumunu gördüm.

Abuk sabuk şeyler söylüyordu Erdoğan hakkında. Kaçacak iması yapıyordu. Ailesini işin içine karıştırıyordu.

Öyle izansız şeylerdi ki söylediği...

Erdoğan’a muhalefet eden İsmail Saymaz bile, “Hop, o kadar da değil” demek durumunda kaldı.

Yeniden Refah’ı yükselten en önemli neden Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a verdikleri destekti. AK Parti tabanı ile kendi tabanları arasındaki geçişkenlik nedeniyle verdikleri bu karar, çok doğru bir karardı. Erdoğan ve AK Parti’ye karşı dilleri de ölçülü bir muhalefet diliydi.

Bunların ekmeğini yediler.

Yeniden Refah’ta Genel Başkan Vekilliği koltuğunda oturan Doğan Aydal ise iflah olmaz Erdoğan düşmanlığı nedeniyle...

Yeniden Refah’ı bir tür Saadet Partisi görünümüne sokuyor.

En muhalifin bile kullanmadığı bir muhalefet dilini kullanarak Yeniden Refah’ın gidebileceği tek yer, bugün Saadet Partisi’nin içine düştüğü yerdir.