Gündem
22 Tem 2024 12:58 Son Güncelleme: 22 Tem 2024 13:13

Abdulkadir Selvi'den Doğu Perinçek'e sert çıkış! ‘Millet CHP’yi seçerse kimse engel olamaz…’

CHP yüzde 90 oy alsa dahi iktidar olmasına asker ve polisin izin vermeyeceğini savunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'den sert yanıt geldi. 'Perinçek'in darbe aşkını iyi bilirim' diyen Abdulkadir Selvi, 'Bu millet CHP’yi seçerse kimse ona engel olamaz. Ordu buna engel olmaya kalkışsın 15 Temmuz’da olduğu gibi meydanlara çıkarız. Yok öyle yağma' ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, geçtiğimiz günlerde Flash TV'de konuk olduğu programda CHP'nin iktidar olma şansını tartışırken dikkat çeken sözler sarf etti. Perinçek, "CHP isterse yüzde 90 oy alsın iktidar olamaz. Halk bu desteği vermez, ordu da vermez, polis de vermez. Halk oy verse bile son tahlilde ne buna ordu razı olur ne polis razı olur" ifadeleriyle CHP'yi eleştirdi.

Doğu Perinçek’in açıklamalarını bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, sert çıktı.

"Doğu Perinçek’in 'CHP’nin iktidarına ordu da polis de razı olmaz' şeklindeki sözlerini işitince şaşırmadım" diyen Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Doğu Perinçek, CHP’yi PKK ile irtibatlı bir parti olarak gösteriyor. CHP’nin iktidar olabilmesi için Amerika’nın Türkiye’yi işgal etmesi gerektiğini savunuyor. CHP’nin halkın oylarıyla iktidar olma ihtimaline karşılık olarak 'CHP yüzde 90 oy da alsa iktidar olamaz. İnsanlar aldanıp oy da verse ne buna ordu razı olur ne polis razı olur' diyor.

“PERİNÇEK'İN ÖZLEDİĞİ DEVİR GERİDE KALDI”

Doğu Perinçek’in darbe aşkını iyi bilirim. 27 Mayıs darbesini hâlâ devrim olarak savunanlardandır. Bu yüzden ekranlarda çok tartıştık. Ama şunu iyi bilmesi gerekir ki, bu millet CHP’yi seçerse kimse ona engel olamaz.

Perinçek’in özlediği devirler artık geride kaldı. Öyle bir ordu yok. Ayrıca eğer bu millet CHP’yi seçsin ama ordu buna engel olmaya kalkışsın 15 Temmuz’da olduğu gibi meydanlara çıkarız. Yok öyle yağma. Söz konusu demokrasi mücadelesi olunca Doğu Perinçek teferruattır."

“AÇIK DARBE ÇAĞRISI BU”

Doğu Perinçek’in sözlerine tepki gösteren isimlerden birisi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Serkan Özcan oldu. Özcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Doğu Perinçek’in sözlerinin ‘darbe çağrısı’ olduğunu ifade etti.

Serkan Özcan’ın paylaşımı şu şekilde:

“Açık darbe çağrısı bu.

Türkiye’de demokrasiyi azıcık dahi olsa içselleştirmiş bir yargı varsa bir saniye bile beklemeden gereğini yapar!

Çok değil 8 yıl önce darbe kalkışmasına muhatap olmuş iktidarın sözcüleri bu açıklamaya göz yumuyorsa onlara da yazıklar olsun!”