Gündem
28 Haz 2024 09:28 Son Güncelleme: 28 Haz 2024 09:34

21 milyonluk vurgunda yeni detaylar! Dolandıracağı kişileri parti binasına götürmüş!

İş insanı Mehmet Ekti’ye ‘Annem Cumhurbaşkanı Basın Müşaviri’ diyerek 21 milyon liralık vurgun yapan Berke Meşe, dolandırıcılık olayından önce ağına düşürdüğü insanları AK Parti il binasına götürdüğü ortaya çıktı. Dün yapılan duruşmada ifade veren bir tanık, ‘Site içerisinde polislerle dolaşırdı. AK Parti il binasına gittik. Burada bizi biriyle tanıştırdı. O kişiyi bize Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olarak tanıttı’ dedi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Annesini Cumhurbaşkanı Basın Müşaviri olarak tanıtan Berke Meşe ile babasını Cumhurbaşkanı Koruma Müdürü olarak tanıtan Latif Çetintaş, yurt dışından ucuz yollu araba getireceklerini söyleyerek iş insanı Mehmet Ekti’den 21 milyon lira aldılar. Paranın bir bölümüyle borçlarını kapatan Meşe, geri kalanını da altın ve kripto paraya yatırdı. Dolandırılan iş insanı soluğu poliste aldı. İstanbul Asayiş Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Meşe ve Çetintaş tutuklanırken anne Nilgün Meşe ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Geçtiğimiz ay yapılan ilk duruşmada Çetintaş tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Meşe’nin tutukluluk haline devam edildi.

AK PARTİ İSTANBUL İL BİNASINDA TANIŞTIRILDIK!

İstanbul 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün yapılan duruşmada tanıklar dinlendi. Duruşmada Finanskent Konutlarında emlakçılık yapan Ümit Yalçın tanık sıfatıyla ifade verdi. Yalçın ifadesinde şunları söyledi, ‘2019 yılından beri bu adreste emlakçılık yapıyorum. Bu süre içerisinde Berke Meşe ve annesi Nilgün Meşe ile tanıştık. Nilgün hanım bize kendisini Cumhurbaşkanı Basın Danışmanı olarak tanıtmıştı. 2023 yılı Ocak aylarında Berke Meşe Cumhurbaşkanlığı kanalıyla araba getireceğini, yedi tane arabanın boşta olduğunu söyledi. Her bir araba için 100’er bin lira kapora verilmesi gerektiğini söyledi. Biz de böyle bir paramız olmadığını söyledik. Bu konuşmamızı yan tarafta bulunan Mehmet bey duymuştu. Mehmet bey bir iki araca ihtiyacı olduğunu, gerekirse diğerlerini de satabileceğini söyledi. Bir süre sonra Hem Mehmet bey hem de Berke beyi göremedik. Nilgün hanıma sorduğumuzda ise Londra'da olduğunu söylemişti. Daha sonra Mehmet beyle karşılaştığımda ise yedi tane araba için ödediği paraları geri alamadığını söyledi. Bu arada Latif beyi bizimle Berke tanıştırdı. Kendisiyle AK Parti il binasında tanışmıştık. Bize kendisinin Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olduğunu söyledi. Daha sonra da emlak dükkanında karşılaştık’’ diye konuştuk.

POLİSLERLE GÖRDÜM!

Berke, Latif Çetintaş’ın babasının da Cumhurbaşkanı Koruma Amiri olduğunu söylemişti. Bunu söylediğinde Katif’in yanımızda olup olmadığını hatırlamıyorum. Nilgün hanım bu araba alım satımları döneminde bizden bir ev istedi. Bu evi Berke’ye alacağını sölemişti. Ancak o dönem evde kiracı olduğu için bu alım gerçekleşmedi. Ben Berke’yi site içerisinde bazen yalnız bazen ise polislerle görüyordum. Birkaç kez çakarlı araba içerisinde de gördüm. Berke’yi birlikte gördüğüm polisler bazen üniformalı bazen ise sivil kıyafetliydi’ dedi. Mahkeme, Berke Meşe’nin kuvvetli suç şüphesinin varlığından dolayı tutukluluğuna devam kararı verdi.