Gündem
03 Haz 2024 09:28 Son Güncelleme: 03 Haz 2024 10:02

2023’e kadar 25 otel hedefi koymuştu! Ünlü turizmcinin en değerli arazisi icradan satışa çıktı!

Türkiye Veli Çilsal’ı bir dönemin en popüler tur şirketi olan Anı Tur’la tanıdı. İşleri kötüye gidince otelleri bir bir icradan satıldı. 2021 yılında icradan satılan bir oteline kendini kilitleyen Çilsal çevik kuvvet tarafından dışarı çıkarılmıştı. Şimdi de elindeki en kıymetli taşınmazların sonuncusu icradan satışa çıktı. Kuşadası'nda 35 bin metrekare büyüklüğündeki kamp yeri 222 milyon muhammen bedelle satışa çıkarıldı.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, 2018 yılında faaliyetlerini durduran ve tüm çalışanlarını işten çıkaran Anı Tur’un patronu Veli Çilsal, alacaklılarının açtığı davalar yüzünden elindeki taşınmazları kaybetmeye devam ediyor. Didim’de bulunan otelleri icradan satılan Çilsal’ın şimdi de Kuşadası'nda bulunan kamp yeri icradan satışa çıkarıldı. Kuşadası İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan 35 bin metrekarelik taşınmaz için belirlenen muhammen bedel 222 milyon olarak belirlendi. Satış, açık artırma yöntemiyle yapılacak. Birinci açık artırma 2 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşecek. Taşınmaza talipli çıkmaması durumunda ise ikinci açık artırma 30 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak.

TAM HİSSE OLARAK SATILACAK!

Kuşadası Türkmen Mahallesi’nde bulunan taşınmazın başlıca özellikleri şöyle anlatıldı; Mahkemece alınan ve satış ilanı ekinde yer alan bilirkişi raporuna göre; Taşınmaz Kuşadası-Selçuk Yolu üzerinde bulunan Kuştur Kavşağından batı (Kuştur Mevkii) istikametinde 650 metre ileride sağda konumludur. Taşınmaz, Kuştur Önü Yolu Caddesine cepheli Ege Denizi'ne 30 metre, ilçe merkezine 3000 metre mesafededir. Taşınmaz; İçinde Akaryakıt İstasyon Binaları Olan Kamp Yeri niteliğindedir. Ancak üzerinde mesken ve depo olarak kullanılan sundurma ile birleştirilen tek katlı yapı bulunmaktadır. Parsel içerisinde bulunan bu yapıların ekonomik açıdan değerinin çok düşük olduğu anlaşılmaktadır. Geometrik olarak dikdörtgen şeklinde olup, az eğimli bir yapıya sahiptir. Parsel batıda, Kuştur Önü Yolu Caddesi'ne yaklaşık 190 metre cephesi, 185 metre derinliği bulunmaktadır. Taşınmazın üzerinde dağınık şekilde az sayıda ağaç bulunmaktadır. Taşınmazın çevresinde benzer nitelikte arazi, tatil köyü, oteller bulunmaktadır. Toplu taşıma ve özel araçlarla ulaşım sağlanmaktadır.

MADRİD’DE 30’NCU YIL KUTLAMASI!

Veli Çilsal, Anı Tur’un 30’ncu yıl kutlamasını 190 davetlisiyle İspanya’nın başkenti Madrid’de yapmıştı. Bu törende gelecekteki hedeflerini, ‘’2015 ve sonrası için ortalama yüzde 25 büyüme hedefliyoruz. Ciddi oranda altyapı yatırımları yaptık. Özellikle teknolojik altyapımızı çok genişlettik. Call center ve satış departmanlarımızdaki çalışan sayımızı 3 katı büyüttük. 2023'e kadar 25 otele ulaşma hedefimiz var’’ sözleriyle açıkladı. Ancak Çilsal’ın hedefleri istediği gibi gitmedi. 2018 yılı itibarıyla Anı Tur’u kapattı. Anı Tur'un sahibi Veli Çilsal’a ait Didim’deki üç otel değiştirdi. Aurum Hotels bünyesinde bulunan Aurum Beach, Aurum Marmara (Aurum Exclusive Club) ve Aurum Moon Uğur Morgül’ü sahibi olduğu Morgül Holding bünyesine geçti. Söz konusu oteller, The Roxy Luxury Hotels ismiyle hizmet vermeye başladı. Çilsal’ın diğer otelleri de icradan satışa çıkarıldı.

KENDİSİNİ OTELE KİLİTLEDİ!

Ünlü turizmci Veli Çilsal, Aydın Didim'deki iki otelini 2020 yılında Neşet Koçkar'a ait bir turizm firmasına kiraladı. Kiracı firma, otellerin işletme hakkını başka bir turizm firmasına devretti. Otelleri faaliyete geçiren alt kiracı firma, işletme hakkı elinde bulunan firma tarafından kira sözleşmesi tek taraflı olarak fesh edildi. Bu gelişmenin ardından iki otobüsle otele giden 40 kişinin, içeriye müşteri alınmasına engel olduğu iddia edildi. Çilsal oteline zorla giren kişilerle hukuk mücadelesi başlatsa da bir süre sonra kendisi aynı eylemi gerçekleştirdi. Kardeşi Mustafa Çilsal’la otele girerek kendisini kilitleyen Veli Çilsal, olay yerine gelen çevik kuvvet tarafından dışarı çıkarıldı. Bir hafta sonra da başka bir oteline baskın yapan Çilsal yine polis tarafından dışarı çıkarılmıştı.