Gündem
30 Haz 2024 11:15 Son Güncelleme: 30 Haz 2024 11:19

Yıldırım Demirören'den 'borç' açıklaması: Böyle sonuçlar ortaya çıkabiliyor...

Ziraat Bankası'ndan aldığı kredi ile açıklamalarda bulunan Yıldırım Demirören, 'Başarılı işler yaptığınızda böyle sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Meyve veren ağaç taşlanır. Ticaret hayatında borç olur.' dedi.

2018 yılında Doğan Holding'den 916 milyon dolara satın alınan Hürriyet, Kanal D, CNN Türk ve diğer medya kanalı ile gazete için Ziraat Bankası'ndan 895 milyon dolarlık kredi çeken Demirören Holding, bu yıl ödemesi gereken 70 milyon dolarlık taksitlere karşılık Hürriyet Gazetesi bünyesinde bulunan gayrimenkulleri bankaya devretmişti.

'MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR'

Gündeme gelen "borç ve kredi" haberleri sonrası Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a konuşan Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, "Başarılı işler yaptığınızda böyle sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Meyve veren ağaç taşlanır." dedi.

'BÖYLE SONUÇLAR ORTAYA ÇIKABİLİYOR'

"Bazı çevrelerin bu borçlar konusunu gündemde tutma çabasını neye bağlıyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Demirören, "Başarılı işler yaptığınızda böyle sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Meyve veren ağaç taşlanır. Rahmetli babamdan gördüğümüz ticari ahlakımızın en başında borçlarımızı zamanında ödemek gelir. Ticaret hayatında borç olur. Türkiye gibi özsermayenin düşük olarak başladığı ülkelerde bütün işinsanları, sermaye ve büyüme ihtiyacını borçlanarak yapar. Bu çok doğaldır. Biz de diğer işinsanları gibi belli yatırımlarımızı borçlanarak yapıyoruz. Burada önemli olan işinsanının borcunu zamanında ödemesidir. Her işinsanının görevidir bu. Biz de o görevlerimizi yerine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

'YURTDIŞI YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR'

Son dönemdeki yatırımları hakkında da konuşan Demirören, "Bir süredir sadece Türkiye’de değil, başta Azerbaycan olmak üzere yurtdışında da yatırımlarımız devam ediyor. Bu yatırımlar hem ülkemizin hem de kardeş ülkelerin ekonomisine katkı sunuyor. Ama bundan daha önemlisi bu yatırımlarımız, ülkemiz ile kardeş ülkeler arasındaki bağların güçlenmesine hizmet ediyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Karabağ zaferinden sonra o bölgenin kalkınması ve yeniden ayağa kaldırılması için yatırım kararı alan ve yeni projeler için kolları sıvayan Türkiye’deki ilk kuruluşlardan biriyiz. Kritik ve stratejik sektörlerde uluslararası alanlarda önemli işbirliklerimiz var. Enerji, lojistik ve tabii ki medya." dedi.