Kültür Sanat
17 Tem 2024 11:45 Son Güncelleme: 17 Tem 2024 11:49

Yeşilçam'ın emektar ismi hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın usta yönetmeni ve tiyatro oyuncusu Yıldırım Yanılmaz hayatını kaybetti. Sinema emektarının vefatını, sihirbaz Ferdinand Haralanbidu duyurdu.

Yeşilçam'ın usta yönetmeni ve tiyatro oyuncusu Yıldırım Yanılmaz hayatını kaybetti. Sinema emektarının vefatını, sihirbaz Ferdinand Haralanbidu duyurdu.

Yönetmen ve tiyatro oyuncusu Yıldırım Yanılmaz hayatını kaybetti.

Ferdinand Haralanbidu, acı haberi şu sözlerle duyurdu:

“Tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, yapımcı, güzel insan Yıldırım Yanılmaz hoca Balıkesir huzur ve bakım evinde vefat etti. Üzücü haberi biraz önce oradaki yetkililer beni arayarak verdi. Üzüntüm sonsuz… İyi ki onu bir hafta önce ziyaret etmiştim. Onunla son görüşmemiz olmuş. Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanın cennet olsun. Nur içinde yat hocam… Allah sevenlerine, dostlarına sabır versin… Hocam seni unutmayacağım…”

YILDIRIM YANILMAZ KİMDİR?
18 Ocak 1946'da Zonguldak'ta doğan Yıldırım Yanılmaz, Konservatuvarda öğrenim gördü ve İsmail Dümbüllü'den geleneksel tiyatro dersleri aldı.

Yanılmaz, kariyerine 1969'da Halit Refiğ'in "Bir Türk’e Gönül Verdim” filminde yönetmen yardımcılığıyla başladı. Yönetmenliğini üstlendiği ilk film olan ve Türk Sanat Müziği sanatçısı Zekai Tunca’nın oynadığı “Aşka Zaman Yok / Guguk Kuşu”nun ardından "Deniz Gülü", “Ölüm Oyunu”, “Aptallık Rekoru” gibi filmleri ve Orhan Veli'nin "İlham Perisi Bella" belgeselini yönetti.

Yanılmaz, "Şengün Konağı", "Çiçek Taksi", "Güneş Doğacak" gibi projelerde de oyuncu olarak rol aldı.