Gündem
02 Eyl 2024 18:30 Son Güncelleme: 02 Eyl 2024 21:41

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'e saldırı: İki şüpheli tutuklandı

İstanbul Kadıköy'de Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'e saldıran E.G. teslim olduktan sonra tutuklandı. Adli kontrolle serbest bırakılan T.T.İ. ise yeni delillerle tutuklandı.

Kadıköy'de Feneryolu Mahallesi'ndeki otoparkın çıkışında iki şüpheliyle tartışan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'in saldırıya uğramasına ilişkin soruşturma sürüyor.

Tartışmanın ardından İşçimen'i darbettiği belirlenen firari şüpheli E.G, soruşturmanın yürütüldüğü Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına giderek teslim oldu. Yapılan incelemelerde, saldırganın daha önce 7 ayrı suçtan kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

Teslim olan şüpheli tutuklandı
Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen şüpheli, işlemlerinin tamamlanması sonrası sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Adli kontrolle serbest kalan diğer şüpheli de tutuklandı
İşçimen'e hakaret ettiği belirlenen ve yakalandıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüpheli T.T.İ. de toplanan yeni deliller doğrultusunda sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Ne olmuştu?
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'in Feneryolu Mahallesi'ndeki otoparkın çıkışı sırasında saldırıya uğramasına yönelik yapılan çalışmada, aracın plaka bilgisinden zanlıların E.G. ve T.T.İ. olduğu tespit edilmişti.