Gündem
05 Tem 2024 07:58 Son Güncelleme: 05 Tem 2024 07:59

Türkiye'nin en büyük iflas dosyasında mutlu son! 4 bin 200 kişiye tapular veriliyor…

Türkiye'nin en büyük iflas dosyasında mutlu son. Aralarında Özge Özpirinççi, Hasan Kabze, Necati Ateş, İpek Soylu, Çağla Büyükakçay, Recai Berber, Şahin Irmak, Esenyurt Belediyesi, Avcılar Belediyesi gibi 4 bin 200 mağduru olan Garanti Koza mağduru vatandaşa tapuları verilmeye başladı. 700 mağdur, İflas Müdürü Faruk Köksal ile Yardımcısı Ahmet Arif Güngen’ teşekkür dilekçeleri gönderdiler.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre. Dünyanın en iyi tenisçilerini yakından görebilmenin hayaliyle maket üzerinden evler kapış kapış satıldı. Siyasetçisinden sanatçısına, sporcusundan gazetecisine kadar bir çok ünlü bu projeden ev aldı. Dünyanın bir numaralı tenisçisi Roger Federer burada maç yapınca yabancıların da buraya olan ilgisi artmıştı. Kısa sürede başlayan proje bitme aşamasında alacaklı olan bankalarla mahkemelik oldu. Art arda gelen hacizlerden sonra inşaat yarıda kaldı. Konut mağdurları tapularını alabilmek için eylem yapıp siyasilerin kapılarını çalsalar da bir sonuç alamadılar. Kimi yatırımlık kimi de emekli ikramiyesiyle aldığı dairelerine oturmadan kendisini mahkemelerde buldu. 4 bin 200 mağduruyla Türkiye'nin en büyük iflas dosyasında mutlu son.

İFLAS KARARI ALINDI!

Bakırköy 1. İflas Müdürlüğü, Garanti Koza dosyasında daha fazla mağduriyetlerin yaşanmaması için hemen iflas kararı aldı. Böylece iflas kararından sonra burada yapılabilecek hileli satışlar ve başka işlemlerin de önüne geçilmiş olundu Beş milyar lira üzerinde alacağı olan bankayla iletişime geçildi. Uzun pazarlıkların ardından 3 milyar 200 milyona anlaşma sağlandı. Ardından sırada bekleyen diğer alacaklı bankalarla anlaşma sağlandı. Bu anlaşmalardan sonra da yarım kalan inşaatın tamamlanması için ihaleler yapıldı. Yapılan ihalelerin ardından da yarım kalan inşaatlar başlamış oldu.

SİYASETÇİ, SANATÇI VE SPORCULAR VAR!

Bakırköy İflas Müdürü Faruk Köksal ile dosyadan sorumlu olan iflas Müdür yardımcısı Ahmet Arif Güngen dosyanın mağdurlarıyla tek tek görüşerek durumdan haberdar ettiler. Şu ana kadar tapu sahibi olan 4 bin 200 kişiden 2 bin 800 kişi yıllardır hayalini kurdukları tapularına kavuştular. Diğer tapu sahiplerinin de kısa sürede tapularını alması bekleniyor. Garanti Koza’dan daire alan ünlüler arasında şu isimler bulunuyor; oyuncu Özge Özpirinççi, eski futbolculardan Hasan Kabze, Necati Ateş, tenisçi Çağla Büyükakçay, İpek Soylu, oyuncu Ersoy Güler, bir süre önce Yeşilköy’de öldürülen Beşiktaş yöneticilerinden Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun eşi Benan Mahmutyazıcıoğlu, eski milletvekillerinden Recai Berber, spor yorumcusu Meriç Müldür, Esenyurt Belediyesi ve Avcılar Belediyesi bulunuyor.

TEŞEKKÜR DİLEKÇELERİ GÖNDERDİLER!

Mağdurların avukatları müvekkilleri adına Bakırköy 1. İflas Müdürlüğü’ne teşekkür dilekçeleri gönderdiler. 700 kişi tarafından gönderilen teşekkür dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

‘Müvekkil İmam Hüseyin EKİN'in borçlu müflis şirketten satın almış olduğu İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, Çınar Mahallesi, 382 ada 43 parsel D Blok (Sedef Blok) 407 ve 447 nolu bağımsız bölümlerin tapu iptali ve müvekkil adına tescili için 2018 yılında dava açmış idik. Ancak yargılama devam ederken davalı şirketin iflasına karar verilmesi üzerine müvekkil büyük bir umutsuzluğa düşmüştü. İflasın tasfiye sürecinin oldukça uzun sürmesi de müvekkilin bu yöndeki endişelerini daha da artırsa da Bakırköy 1. İflas Müdürlüğü bu süreci oldukça hızlı yürütüp, 2. Alacaklılar Toplantısını hemen akabinde ise Fevkalade alacaklılar toplantısını yaparak , bu toplantılarda alınan kararlar ile sürecin hızla yürütülmesine büyük emek vermişlerdir. Bu hususta başta iflas müdürü Faruk Köksal ve iflas müdür yardımcısı Ahmet Arif Güngen olmak üzere tüm iflas müdürlüğü çalışanlarına ve Sn. Güner DAYSAL başta olmak üzere iflas idare memurlarına; gece gündüz demeden yoğun bir mesai ile çalışmalarından dolayı hem müvekkil hem de kendi adıma çok teşekkür ediyorum’

FEDERER’LE BAŞLADI UGANDA GÜZELLİK YARIŞMASIYLA SON BULDU!

Garanti Koza, 2015 yılından o zaman dünyanın iki numaralı tenisçisi olan Roger Federer’e ev sahipliği yaptı. Bir anda bütün dünyanın gözü Federer'in burada yapacağı maça çevrildi. Türkiye'nin 81 ilinden gelen çocuklarla Federer’in buluşması büyük yankı yaratmıştı. 2015 yılında peri masalı ile başlayan hikaye, 2020 yılında koronavirüs önlemleri hiçe sayılarak korsan bir şekilde düzenlenen Uganda Güzellik yarışmasıyla son buldu. Büyük tepki çeken bu görüntülerin ardından polis Garanti Koza içerisinde bulunan mekanı kapattı.

ETİKETLER
#Garanti Koza #tapu