Türk dizileri dünya manşetlerinde: "Sektör kalpleri fethediyor"

ABD merkezli haber ajansı Associated Press, Türk dizilerini manşete taşıdı, dünya gazeteleri haberi manşetten yayınladı

Türk dizileri dünya manşetlerinde: "Sektör kalpleri fethediyor" - Sayfa 1

AP'nin "Gelişmekte olan Türk dizi sektörü dünya çapında kalpleri ve zihinleri fethediyor ve turizmi canlandırıyor" başlığıyla yayınladığı haber, dış basında pek çok büyük haber sitesinde manşette yer buldu. Haberde şu ifadeler yer aldı:

116
Türk dizileri dünya manşetlerinde: "Sektör kalpleri fethediyor" - Sayfa 2

Türkiye, ülkenin uluslararası imajını güçlendiren, milyonlarca izleyiciyi ve turisti birçok gösterinin arka planını oluşturan tarihi ve kültürel mekanlarına çeken, önde gelen televizyon dizileri ihracatçısı olarak öne çıkıyor.

216
Türk dizileri dünya manşetlerinde: "Sektör kalpleri fethediyor" - Sayfa 3

Bunaltıcı Türk güneşinin altında turistler, Osmanlı ve Bizans dönemi kalelerini yeniden canlandıran setlerde dolaşıyor, geleneksel Osmanlı kostümleri giyen oyuncularla selfie çekiyor ve at sırtında gösterilerini izliyor. Bunların arasında, sevdiği dizilerin dünyasına dalmak için annesiyle birlikte Finlandiya'dan İstanbul'a gelen, Türk televizyon dizilerinin sadık bir hayranı olan 22 yaşındaki Riia Toivanen de var.

316
Türk dizileri dünya manşetlerinde: "Sektör kalpleri fethediyor" - Sayfa 4

66 yaşındaki emekli öğretmen Raquel Greco, dünya çapında yaklaşık 12 bin 800 kilometre uzaklıktaki Arjantin'deki Villa Carlos Paz'da, hayatında bir kez yaptığı İstanbul gezisinden hatıralarla çevrili bir Türk romantik komedisinin bir bölümünü izliyor. Yıllardır Türk dizilerini izlediği için tanıdığı önemli yerleri ziyaret etmiş.

Bu yılın nisan ayındaki ziyaretiyle ilgili olarak "Bana rüya görüyormuşum gibi geldi, dizide her gün gördüklerimi yaşadığıma inanamadım" diyor...

416