Transferde Premier Lig yine zirvede: En pahalı isimler belli oldu! Yine dudak uçuklattı

Kulüp gelirlerinin en yüksek olduğu İngiltere'de kulüpler yaz döneminde transfere yine dudak uçuklatan rakamlar harcadılar.

Transferde Premier Lig yine zirvede: En pahalı isimler belli oldu! Yine dudak uçuklattı - Sayfa 1

 Dünyanın en iyi yerel futbol ligi olarak kabul edilen İngiltere Premier Ligi'nde kulüpler yine transfer harcamalarında zirveye çıktı. Son 4 sezondur üst üste şampiyon olan Manchester City'nin hegemonyasını kırmak isteyen İngiliz ekipleri transferde yine para saçtı.

123
Transferde Premier Lig yine zirvede: En pahalı isimler belli oldu! Yine dudak uçuklattı - Sayfa 2

Premier Lig ekipleri arasında en fazla harcamayı son 3 yılda olduğu gibi Chelsea yaptı. 7 yıldır şampiyon olamayan Londra temsilcisi yaz transfer döneminde şu ana kadar 241 milyon euro harcadı. Chelsea bu dönemde 145 milyon euroluk da satış yaptı. Geçen sezonun flaş takımı Aston Villa da yaz döneminde 176.2 milyon euroluk transfer harcaması yaparken 145 milyon euroluk da oyuncu satışı gerçekleştirdi.

223
Transferde Premier Lig yine zirvede: En pahalı isimler belli oldu! Yine dudak uçuklattı - Sayfa 3

Bu transfer dönemini geçtiğimiz sezonların aksine durgun geçiren Manchester City ise transfere sadece 25 milyon euro harcarken 116 milyon euroluk da satış yaparak transferde en çok artıya geçen kulüp oldu. Premier Lig'de şu ana kadar transfer harcaması yapmayan tek takım ise Liverpool oldu. Kırmızılar, oyuncu satışından da 47 milyon euro kazandı.

323
Transferde Premier Lig yine zirvede: En pahalı isimler belli oldu! Yine dudak uçuklattı - Sayfa 4

20 - David Raya (31.9 milyon euro)

Brentford → Arsenal

423