"Sosis Partisi: Gıdatopya” isimli animasyona RTÜK'ten inceleme!

Amazon Prime Video'nun Türkiye kataloğunda yer alan "Sosis Partisi: Gıdatopya" adlı animasyon filmi, içerdiği sahneler nedeniyle tepki topladı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, animasyon filminin sapkın içeriğiyle halkın tepkisini çektiğini belirterek inceleme başlatıldığını duyurdu.

"Sosis Partisi: Gıdatopya” isimli animasyona RTÜK'ten inceleme! - Sayfa 1

Amazon Prime Video’da Türkiye kataloğunda bulunan ve 18 yaş sınırı ile gösterilen animasyon filmin cinsel içerikli sahneleri yüzünden eleştirilmesinin ardından RTÜK inceleme başlattığını duyurdu.

16
"Sosis Partisi: Gıdatopya” isimli animasyona RTÜK'ten inceleme! - Sayfa 2

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Amazon Prime Video’da yayınlanan ve 18 yaş sınırı ile gösterilen animasyon filmi hakkında yaptığı açıklamada, "Üst Kurul izleme uzmanlarımız gerekli incelemeleri yapmış, yayıncı platforma gerekli uyarılar en sert şekilde iletilmiş ve ilgili sapkın içerik hakkında yasal inceleme başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

26
"Sosis Partisi: Gıdatopya” isimli animasyona RTÜK'ten inceleme! - Sayfa 3

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Toplumumuzu güçlü kılan ve ayakta tutan inanç ve kültürel değerlerimizi hedef alan sapkın hegemonya, ülkemizin geleceği olan gençlerimizi medya aracılığıyla hedef alıyor."

36
"Sosis Partisi: Gıdatopya” isimli animasyona RTÜK'ten inceleme! - Sayfa 4

"Uluslararası yayıncı Prime Video’nun Türkiye kataloğunda yer alan "Sosis Partisi: Gıdatopya" isimli animasyon film, sapkın içeriğiyle halkımızın tepkisini çekmektedir."

46