Ekonomi
28 Haz 2024 10:43 Son Güncelleme: 28 Haz 2024 10:46

Şekerbank’ta hisse devri: Yüzde 12’sini alıyor! Adım adım satışa doğru…

Şekerbank'dan KAP'a yapılan bildirimde bankanın ödenmiş sermayesinin yüzde 12,06’sına karşılık gelen hissesinin İlbak Holding’e devrine ilişkin sürecin başladığı duyuruldu.

1953 yılında Pancar Kooperatifleri Bankası adıyla şeker pancarı üreticisinin finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Eskişehir'de kurulan, 2004 yılında genel müdürlüğünü İstanbul’a taşıyan ve 1997 yılında halka arz edilen Şekerbank ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Şekerbank, Samruk-Kazyna Invest LLP'nin sahibi olduğu ve bankanın ödenmiş sermayesinin yüzde 12,06'sına karşılık gelen hissenin maden, medya, pazarlama iletişimi, baskı hizmetleri, turizm, yayıncılık, gayrimenkul ve hızlı tüketim gibi alanlarda yatırımları bulunan İlbak Holding A.Ş'ye devrine ilişkin sürecin başladığını duyurdu.

Konuyla ilgili bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirimde şu ifadeler yer aldı:

"Bankamıza yapılan bildirim uyarınca, Samruk-Kazyna Invest LLP'nin sahibi olduğu ve Bankamızın ödenmiş sermayesinin %12,06'sına tekabül eden hissenin İlbak Holding A.Ş.'ye devrine ilişkin olarak, Taraflar, diğer koşulların yanında öncelikle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun onayı şartına bağlı olmak kaydıyla anlaşarak süreci başlatmışlardır."

Satış süreci öncesinde Şekerbank'ın sermaye dağılımı şu şekildeydi:

ÖNCE CNBC-E ŞİMDİ ŞEKERBANK

İlbak Holding son olarak 2023 yılında Türkiye yayın haklarını satın aldığı CNBC-E’nin yeniden yayına başlaması ile gündeme gelmişti.

Murat İlbak’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu holdingin bünyesindeki Ströer Kentvizyon firması, İstanbul ve Ankara’daki billboard, otobüs durağı ve açık hava reklam işlerini de yapıyor.