Gündem
26 Ağu 2024 07:17 Son Güncelleme: 26 Ağu 2024 07:17

Şarkıcı Teoman’dan gündem olan ‘Suriyeliler’ çıkışı! ‘Benim için bu ırkçılıktır…’

Son dönemde yaptığı açıklamalar ile sık sık gündem olan şarkıcı Teoman, bu kez de Suriyeliler için yaptığı açıklamalarla gündem oldu. Beyoğlu için “Orada Norveçli sarışın çocukları görseler ‘harika olmuş’ diyeceklerdi. Suriyeli kara kuruları görünce mahvoluyorlar” diyen Teoman, “Bir de bu bizdeki Suriyelilerden rahatsız olanların hepsi İngiltere'ye gitmek istiyor, İngiltere'nin Suriyelisi olmak için. Kendine hak gördüğünü başkasına görmüyor” şeklinde konuştu.

Türk rock müziğinin de efsane isimlerinden şarkıcı Teoman, gündem olan açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

“İMAMOĞLU GELECEĞİN TEK BAŞKAN ADAYI…”

T24'ten Cansu Çamlıbel’e verdiği röportajda Ekrem İmamoğlu için “Geleceğin tek başkan adayı” açıklamasında bulunan Teoman, bunu bir temenni olarak değil sosyoloji mezunu olarak söylediğini de ifade etti.

“ERDOĞAN’DAN DAVET GELMEDİ, GELSE GİDERİM…”

Ünlü şarkıcı, "Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminden beri iftardan 15 Temmuz’a kadar pek çok vesileyle sanatçılar huzura davet ediliyor. O kutlama ya da anma ne ise o günün temasına uygun olarak Erdoğan çiftiyle fotoğrafa giren sanatçılar aslında tarafını seçmiş oluyor. Bu kişilerin arasında Orhan Gencebay’dan Bülent Ersoy’a pek çok isim var. Gerçi bir rockçı yok sanırım. Sana hiçbir davet geldi mi Beştepe’den?" sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:

“Gelmedi ama gelse giderim. Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı kim olursa olsun beni bir yere davet ederse, giderim. Ama ben hiçbir zaman siyasette hiçbir yerin adamı olmayacağım. Ben daha evvel cumartesi kahvaltılarına çağrıldım Kürt açılımı devam ederken. O tabii başka bir şeydi. Ben başörtüsü meselesinde de Kürt sorununda da fikirlerimi her zaman söylemiş biriyim zaten. O toplantıya da çağrıldığım için ve Kürt açılımını desteklediğim için gittim.”

“YANLIŞ VE PLANSIZ BİÇİMDE YAPILDI AMA…”

Teoman, 'İstiklal Caddesi başta olmak üzere Beyoğlu’nun çok Arap kültürüne uygun bir tüketim alanı haline gelmesi' konusunda ise şu yorumlarda bulundu:

“Orada Norveçli sarışın çocukları görseler “harika olmuş” diyeceklerdi. Suriyeli kara kuruları görünce mahvoluyorlar. Ben hepsini tanıyorum, tam öyle demeseler bile içlerinden geçeni biliyorum. Benim için “Her yer Arap da oldu” demek ırkçılıktır. Türkiye'ye aşırı göçten tabii ki rahatsızım. Yanlış ve plansız biçimde yapıldı bu işler, hâlâ devam ediyor. Ve bunun çaresi de yok artık. Uzun zaman geçti, o çocuklar artık burada büyüdüler. Onları geri göndermek biraz vicdansızlık olacak. Bir de bu bizdeki Suriyelilerden rahatsız olanların hepsi İngiltere'ye gitmek istiyor, İngiltere'nin Suriyelisi olmak için. Kendine hak gördüğünü başkasına görmüyor.”