Psikologlar açıkladı: Evliliğin biteceğini gösteren 7 işaret!

Herkes sonsuza kadar hayatını birleştirme sözüyle bir araya gelse de boşanma rakamları son yıllarda artıyor. Uzun bir evliliğin sırrının ne olduğuna dair son yapılan çalışmalar önemli bilgiler sunuyor. Bazı araştırmalar, 7 maddenin evliliği tehlikeye atan en önemli konular olduğunu gösteriyor.

Psikologlar açıkladı: Evliliğin biteceğini gösteren 7 işaret! - Sayfa 1

Daha mutlu ve güçlü aile bağlarının sırrı aslında farkında olmadığımız birkaç ayrıntıda yatıyor olabilir. İşte son araştırmalarda ortaya çıkan o ilginç gerçekler…

118
Psikologlar açıkladı: Evliliğin biteceğini gösteren 7 işaret! - Sayfa 2

ÇOCUKLUK FOTOĞRAFLARINDAKİ GÜLÜMSEME SAYISI

Psikologlar, boşanmayı çocukluktan ve gençlik fotoğraflarından tahmin etmenin mümkün olup olmadığını anlamak için bazı çalışmalar test yaptılar. Sabah gazetesinin haberine göre bir çalışmada, bilim insanları bir üniversite yıllığındaki resimlere baktılar ve gülümsemelerin yoğunluğunu 1'den 10'a kadar bir ölçekte derecelendirdiler. Değerlendirme 2 farklı gülme şekline dayanıyordu: biri ağzın sıkı bir şekilde gerildiği gülme, diğeri ise göz çevresinde kırışıklıklar oluşturan gülme biçimiydi.

218
Psikologlar açıkladı: Evliliğin biteceğini gösteren 7 işaret! - Sayfa 3

Gülümsemelerine "10" puan verilenlerin hiçbiri ilerleyen zamanlarda da boşanmadı. Fakat kaşlarını çatanlar arasında her dört kişiden biri boşandı. Genel olarak sonuçlar, fotoğraflarda daha üzgün görünen kişilerin, gülümseyen kişilere göre 5 kat daha fazla boşandığını gösteriyor.

318
Psikologlar açıkladı: Evliliğin biteceğini gösteren 7 işaret! - Sayfa 4

DUYGUSAL SES TONU

Bir bilgisayar algoritması, yalnızca eşlerin birbirleriyle iletişim kurarken ses tonunu kullanarak evliliğin başarısını %79 doğrulukla tahmin edebiliyor. Bilim insanları, psikologla görüşen ve ardından 5 yıl boyunca medeni durumlarını izleyen 100'den fazla çiftin konuşmalarını analiz etti.

418