Gündem
12 Mayıs 2024 10:36 Son Güncelleme: 12 Mayıs 2024 10:42

Özgür Özel’le poz vermişti! Şimdi de TÜRSAB ile bakanlığı birbirine düşürdü…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le verdiği pozla bir haftadır tartışma konusu olan Taha Hüseyin Karagöz şimdi de başka bir tartışma konusuyla gündemde. TÜRSAB, Karagöz’ün kendileriyle ilgili yaptığı paylaşımlara sert bir açıklamayla karşılık verdi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Kültür Ve Turizm Bakanlığı’nın değişiklik yapmak istediği 1618 sayılı yasa TÜRSAB’la bakanlığı karşı karşıya getirdi. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, çıkartılacak olan yeni yasayla birlikte TÜRSAB'ın birlik yapısı bozulacağının altını çizdi. Bağlıkaya, ‘’ Bakan'ın hazırlattığı yasa çalışmasıyla TÜRSAB'ın bir meslek örgütü olarak mesleki işletme denetim yetkisini ortadan kaldırıyorlar. Kuruluş denetimleriyle ilgili yetki ortadan kaldırılıyor. Birlik genel kurul seçimleri tarih olarak ayrılmış seçim işlemleri alakasız bir kanunla kurulmuş TGA'ya bağlanmış. Bizim söylediğimize geliyorlar. Seyahat acentaları birliği tektir bunlar hepsine birlik diyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ifadesindeki 'Türkiye' kısmı da gidiyor’’ şeklinde açıklama yaptı.

TAM SULAR DURULDU DERKEN!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB arasında yaşanan gerilim AK Parti’nin 31 Mart seçimlerinde yaşadığı ağır yenilgiyle kısa bir süreliğine düşmüştü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaretiyle bir haftadır kamuoyunun gündeminden düşürmediği sosyal medya fenomeni Taha Hüseyin Karagöz’ün TÜRSAB aleyhine yaptığı paylaşımlar yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Karagöz’e TÜRSAB aleyhine paylaşımlar yaptırdığı iddia edildi.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR!

Karagöz’ün X hesabından önceki gün yaptığı paylaşımlar şöyle:

-TÜRSAB Hukuk Başkanı İlker Ünsever (sağda) Yarı kamu kurumu olan TÜRSAB’dan Kendi hukuk bürosuna yıllık 4 milyon 752 bin TL kazandırıyor Liyakat, tasarruf, emek vs

-Fotoğraftaki kişinin Sn. İmamoğlu ile bağını soranlar için; TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya 30 Ekim 2022 tarihinde İBB ile Galatadan Beyazıt’a kadar turistik tramvay hattı için milyon dolarlık bir sözleşme imzalıyor Ve habere göre rakamın ciddi bir kısmını önden İBB’ye aktarıyor Fakat elbette böyle bir tramvay hattı günümüze kadar ortaya çıkmadı Paranın akıbeti ise bilinmiyor Fakat o tarihlerde TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya İBB’ye ait metro büfelerini alırken görüyoruz Artık İBB büfeleri Firuz Bey’in Anadolu Kültür Girişimi’ne teslim Bu tabloda Sn. İmamoğlu’na yakın ekipte olduğu gizlemeyen bir diğer isim İlker Ünsever. Söz konusu anlaşmanın mimarlarından Sırf Sn. İBB başkanına yakın diye Sn. Ünsever’e, ayakta kalmaya çalışan turizmciden kesilen ödemelerden oluşan ve yarı kamu kurumu olan TÜRSAB’ın 5 milyon TL’ye yakın parasını sormamak mı gerekiyor?

KARAGÖZ’E O TWEETLERİ BAKANLIK MI ATTIRDI?

TÜRSAB, Karagöz’ün önceki gün paylaşımlarından sonra yazılı bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı’nın yanlış bilgileri sosyal medya fenomenlerine paylaştırdığına yer verildi.

İşte o açıklama:

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği müreffeh yarınlara ulaşmak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun bir anlayışla çalışma arkadaşlarım ve yönetim kurulumuzla birlikte Turizm Yüzyılı çalışma plan ve programını başlattık. Bu program çerçevesinde turizmin tüm paydaşlarıyla olduğu gibi Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy'la da çalışmaya arzuluyduk ama maalesef tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen sonuç istediğimiz gibi olmadı. Bugün gelinen noktada sayın bakan göreve geldiği günden beri kurumumuzdan hiç eksik etmediği müfettişlerinden elde ettiği bilgileri manipüle ederek sosyal medya fenomenleri, gazeteciler, bürokratlar, siyasiler ve hatta bakanları telkin ederek kamu imkanlarını kullanarak aleyhimize kamuoyu oluşturma faaliyetlerini uzun süredir yürütmektedir. Sayın bakanın bu tavrının ve yaptıklarının kimseye bir yararı olmadığı gibi yalan bilgiyi yayması suç niteliği taşımaktadır. Türsab 15 bin üyesi, 35 Bölge Temsil Kurulu ve 15 İhtisas Başkanlığı ile yarım asrı geride bırakmış kamu kurumu niteliğinde bir meslek birliğidir. Türsab ailesi olarak Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinin politikalarına uygun bir şekilde ülkemiz turizmine faydalı çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mehmet Nuri Ersoy'dan da beklentimiz birliğimiz aleyhine kamuoyu oluşturma faaliyetleri yerine ülkemizin saklı hazinelerini tanıtmak, sektörü için faydalı işler yapmak için çalışmasıdır. Bu enerjisini seçim bölgelerinde harcamış olması daha faydalı olurdu.