En çok endişe ettiği bölgeyi açıkladı: Ne İstanbul ne Yalova ne de Bursa...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir YouTube kanalında Türkiye'nin deprem gerçeğini anlattı. Marmara ve İstanbul için bas bas bağırdıklarını ve uyarıda bulunduklarını söyleyen Görür ancak hiçbir şey yapılmadığını söyledi. Görür, en çok endişe ettiği bölge olarak Tunceli yöresinin ismini verdi ve 3 kent için yeni uyarıda bulundu, 'zamanı geldi' dedi.

En çok endişe ettiği bölgeyi açıkladı: Ne İstanbul ne Yalova ne de Bursa... - Sayfa 1

Prof. Dr. Naci Görür, Asena Kılıç'ın Youtube kanalındaki Meslek Sırrı programında soruları yanıtladı.

'HAKİKAT ÇEKİCİN UCUNDA'

Meslek sırrının araziye gitmek olduğunu belirten Görür, "En ileri teknoloji araç olarak bir çekiç bir postal şart. Yer bilimlerinde ne kadar değişik elektronik teknolojiler sokarsan emin ol ki gerçekten o kadar uzaklaşmış olursun. Bizim bildiğimiz bir kaide vardır; 'hakikat çekicin ucunda' diye." ifadelerini kullandı.

19
En çok endişe ettiği bölgeyi açıkladı: Ne İstanbul ne Yalova ne de Bursa... - Sayfa 2

'EN İYİ ÇÖPÇÜ OLACAĞIM' DERDİM

'Neden bu mesleği seçtiniz?' sorusuna Görür şu şekilde cevap verdi:

Ben bir fakülteye gireceğim, isterse o fakülte çöpçülükle ilgili olsun. Ama ben en iyi çöpçü olacağım derdim. Yer bilimlerine girdiğim zaman da önceden böyle düşlemiş, düşünmüş değilim. Elazığ'da benden ileride bir arkadaşım vardı. O jeoloji bölümünde olduğu için ben de doğrudan doğruya bu bölümü seçtim. Bölüme girdikten sonra hayatım jeoloji oldu.

29
En çok endişe ettiği bölgeyi açıkladı: Ne İstanbul ne Yalova ne de Bursa... - Sayfa 3

Programda Görür iyi bir jeolog olmanın püf noktalarını anlattı, ilk şartın araziye çıkmak olduğunu söyledi. Görür, hocası İhsan Ketin'in kendisine evlendiği için 6 ay küs kaldığını dile getirdi.

39
En çok endişe ettiği bölgeyi açıkladı: Ne İstanbul ne Yalova ne de Bursa... - Sayfa 4

"DEFALARCA UYARDIK AMA HİÇBİR ŞEY YAPILMADI"

"6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin olacağını biz anlattık." diyen Görür, "Çok söyledik ama kimseyi inandıramadık. Biz bu depremin geleceğini 24 Aralık 2020 Elazığ depreminden sonra 'Kahramanraş'ta, Malatya'da, Hatay'da deprem gelebilir. Şu büyüklükte deprem olabilir önlem alın.' diyerek anlattık. Çünkü Elazığ depremi stres transferiyle orayı tehlikeye soktu. Hükümete raporlar yazdık. Depremin geldiğini görüryorduk." ifadelerini kullandı. Sözlerine Görür, "Gerekli uyarları haddinden fazla yaptık. Cumhurbaşkanlığından tut bakanlara kadar, o bölgenin milletvekillerine, belediye başkanlarına, valilerine kadar buraya deprem gelebilir, kentleri hazırlayın dedik ama hiçbir şey yapılmadı." diyerek devam etti.

49