Mossad'a çalışan Türk aileyi MİT yakaladı! Anne-baba-oğul-kız ve baldız…

İsrail İstihbarat servisi Mossad'ın Türkiye'deki ajanlarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarla adından söz ettiren Milli İstihbarat Teşkilatı, bu sefer Mossad'ın Almanya başta olmak üzere, Gürcistan ve Türkiye'de casusluk yapan şebekesini çökertti.

Mossad'a çalışan Türk aileyi MİT yakaladı! Anne-baba-oğul-kız ve baldız… - Sayfa 1

İstihbarat Servisi Mossad'ın Türkiye'deki casusluk faaliyetinde bulunan çok sayıda işbirlikçisini deşifre eden Milli İstihbarat Teşkilatı, Mossad'ın Avrupa'daki hücresini de çökertti.

121
Mossad'a çalışan Türk aileyi MİT yakaladı! Anne-baba-oğul-kız ve baldız… - Sayfa 2

9 kişilik casusluk şebekesinden 8'i İstanbul'da geçtiğimiz nisan ayında yapılan operasyonla kıskıvrak yakalandı. Liderliğini sigorta şirketi sahibi Ahmet Ersin Tumlucalı'nın yaptığı şüphelilerden 6'sı "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan tutuklandı.2 şüpheli ise adli kontrolle serbest kaldı. Lübnan uyruklu bir şüphelinin ise halen firarda olduğu saptandı. Şüphelilerin, tamamı yabancı uyruklu kişileri takip edip, fotoğraflayarak Mossad'a bilgi aktardığı belirlendi.

221
Mossad'a çalışan Türk aileyi MİT yakaladı! Anne-baba-oğul-kız ve baldız… - Sayfa 3

MOSSAD'IN AVRUPA HÜCRESİNE DARBE

MİT'in aylar boyunca adım adım takip ettiği, Almanya, Gürcistan, Türkiye ve Lübnan'da casusluk faaliyetlerinde bulunan Mossad'ın 9 kişilik casusluk şebekesine yönelik gerçekleştirilen operasyonun ayrıntılarına ulaştı.

321
Mossad'a çalışan Türk aileyi MİT yakaladı! Anne-baba-oğul-kız ve baldız… - Sayfa 4

Bugüne kadar hep Türkiye'de faaliyet gösteren casusları deşifre eden MİT, İstanbul MİT Bölge Başkanlığı İstihbarata Karşı Koyma Dairesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonuyla yapılan bu operasyonla birlikte ilk kez Avrupa'da casusluk faaliyeti gösteren bir şebekeyi çökertmiş oldu.

421