Gündem
06 Eyl 2024 10:32 Son Güncelleme: 06 Eyl 2024 10:33

Meral Akşener’in dava dilekçesi ortaya çıktı! Ümit Özdağ’a tazminat davası açmıştı…

Meral Akşener’in Ümit Özdağ’a açtığı dava dilekçesinde, “Tarafıma son günlerde sistemli şekilde karalama faaliyeti yapılmaktadır. Bu şahıslar toplumsal kötülüğün simgeleridir” denildi.

İYİ Parti eski lideri Meral Akşener, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’a 50 bin liralık tazminat davası açtı.

Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verilen dilekçede, “Müvekkilimiz Sayın Meral Akşener, son günlerde kendisine yönelik asılsız ifadelerle, sistemli ve planlı biçimde karalama, kötüleme ve kişilik haklarına saldırı faaliyetleri yürüten kişilere karşı ne hınç ne de kin beslemektedir. Bu şahıslar, müvekkilimiz için sadece birer simge ve toplumsal kötülüğün ruhlarıdır. İş bu davayı ikame etmekteki amacımız ise sadece gerçeğin ortaya çıkmasını ve adaletin tecelli etmesini hızlandırmaktır” denildi.

“SEÇİMLERİ MANİPÜLE ETTİ”

Dilekçede, Özdağ’ın, Akşener’i, 2018 ve 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerini manipüle etmekle itham ettiği ifade edildi ve şu iddialarda bulunuldu:

“Davalı Ümit Özdağ yalnızca bu açıklamalar ile yetinmemektedir. Bir süredir kamuoyunu meşgul eden anayasa tartışmalarıyla, müvekkilin rüşvet aldığı/ haksız kazanç sağladığı iddialarını ortaya atan davalı, müvekkilimizi ülkenin Cumhurbaşkanı ile görüştüğü için suçlamaktadır. Fakat aynı davalı, bu süreçler yaşanırken müvekkilimize ittifak teklif etmiş, AK Parti temsilcileriyle görüşmüş, cumhurbaşkanı adayı ile kapalı kapılar ardında gizli pazarlıklar yürütmüştür. Davalı, bu çelişkiler içerisinde sürekli bir biçimde müvekkilimizin manevi kişiliğine saldırarak kamuoyunun bilinçaltına gerçek dışı bilgiler empoze etmektedir.”

Yaşanan gelişmeleri kaleme alan gazeteci Aytunç Erkin, bugünkü köşesinde şunları yazdı:

“Hatırlayın.

Ümit Özdağ, 12 Ağustos’ta gazeteci Mine Özbek’in Youtube programına katılmış ve özetle “İYİ Parti’nin strateji danışmanlığını yapan ve aynı zamanda anketleri yapan bir şirket var. Ben İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra bana geldi ve (Meral Akşener’le Ankara’da buluştuk. Beni, seçimlere bir ay var, dinlenemeyen odaya götürdü ve orada bana ‘nedenini sorma adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz’) dedi” iddiasında bulunmuştu. Özdağ bu konuyu daha önce verdiği röportajlarda da anlattığını söylemişti.

Dilekçede, Zafer Partisi liderinin, çeşitli tarihlerde “Adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz” konusuyla ilgili medyaya verdiği üç röportaj yer aldı ve bu röportajlarda Özdağ’ın çelişki içinde olduğu iddia edildi. Akşener’in avukatı, Akşener’le “dinlenemeyen odada” görüştüğü öne sürülen Murat Gezici’nin 16 Ağustos’ta SÖZCÜ’de bana verdiği röportaja atıfta bulundu ve Gezici’nin iddiaları yalanladığını belirtti: “Müvekkilimizin böyle bir görüşmesi olmadığı gibi böyle bir düşüncesi de hiç olmamıştır.”

Meral Akşener dava dilekçesinde “Davalı tarafından müvekkile yönelik bavul ile paraları çok sever sözü hakkında açıklamalarımız” başlıklı bölümde de önemli bir iddiayı gündeme getirdi:

“Müvekkilimize böyle çirkin ve tahkir amacı taşıyan bir ifadede bulunan davalı Özdağ, 2018 yılındaki milletvekilliği adaylığı döneminde Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı İYİ Parti’de ‘Bir arkadaşının Bursa’dan 3. sıra milletvekili adayı olması için partiye 3 milyon TL para vereceğine’ dair müvekkilimize bir teklif iletmiştir. Bu teklif müvekkil tarafından kati suretle reddedilmiştir.”

16 sayfalık dilekçe özetle böyle ve önümüzdeki günlerde Meral Akşener’in CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili hazırladığı dava dilekçesini de mahkemeye sunacağı belirtildi.

ÖZDAĞ’DAN AKŞENER’E SORULAR

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ sosyal medya platformu Twitter’dan paylaşımda bulundu. Meral Akşener’in kendisine 50 bin TL’lik tazminat davası açtığını duyuran Özdağ, Akşener’den IBAN numarası isteyerek, “Siz bana IBAN no yollayın. Ben bir yerden bulur hemen hesabınıza yatırırım” dedi. “Siz İYİ Partiye umut bağlayan insanlar için büyük bir hayal kırıklığı oldunuz. Bütün İYİ Partililere ihanet ettiniz” ifadelerini kullanan Özdağ, “İYİ Parti için yıllarca emek sarfetmiş insanları harcayarak yılların AKP’lilerini milletvekili yaptınız” sözleriyle Akşener’e yüklendi. Özdağ paylaşımının devamında ise Akşener’e şu soruları yöneltti:

“AKP’ye geçen Seyithan Iğsız ne karşılığı milletvekili oldu? Seçimden 1 ay önce İYİ Parti Gaziantep il binasına geldiği zaman AKP üyesi olan borsacı Mehmet Mustafa Gürban ne karşılığı milletvekili oldu? Seçimden 1 sene önce fabrikasında Erdoğan posteri asılı olan İdris Nebi Hatipoğlu Eskişehir milletvekili olmak için ne yaptı? Ve İYİ Parti’nin kuruluşu esnasında partinin finans işlerine bakan, en yakınınız, İzmir Büyükşehir belediyesinde görev verdirdiğiniz, CHP’den milletvekili seçtirdiğiniz ve şimdi AKP’ye geçen Ahmet Ersagun Yücel neden milletvekili oldu?” Meral Akşener’in bu paylaşımla da ilgili Özdağ’a dava açacağını öğrendim.”