Memur ve emekliye refah payı müjdesi! Kulislerdeki bilgiyi aktardı

Milyonlarca memur ve memur emeklileri temmuz ayında yapılacak zamma refah payı eklenip eklenmeyeceğini merak ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından zam senaryoları şekilleniyor. İşte detaylar...

Memur ve emekliye refah payı müjdesi! Kulislerdeki bilgiyi aktardı - Sayfa 1

Türkiye İstatistik Kurumu mayıs ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. TÜİK'in açıklamasının ardından SSK, Bağkur, memur emeklileri ile memurlar da zam hesapları yapmaya başladı. SGK Baş Uzmanı İsa Karakaş canlı yayında refah payıyla ilgili kulis bilgisini paylaştı. Karakaş zamda da 3 senaryoyu anlattı. En düşük memur emeklisi maaşı için konuşulan rakam ne?

18
Memur ve emekliye refah payı müjdesi! Kulislerdeki bilgiyi aktardı - Sayfa 2

MEMUR İÇİN YÜZDE 17,57 CEPTE
TGRT Haber yayınında Karakaş, "Seyyanen zam verilmeden refah verilmeden eşitleme yapılmadan memurlara yapılacak olan zam bugün itibariyle yüzde 17,57'dir. Eğer memur olarak çalışıyorsanız maaşınızı yüzde 17, 57 ile çarptığınız zaman bugün itibariyle alacağınız zamlı maaşı görürsünüz refah payı hariç." dedi.

28
Memur ve emekliye refah payı müjdesi! Kulislerdeki bilgiyi aktardı - Sayfa 3

Karakaş şunları kaydetti:

"Temmuz ayın geldiğiniz zaman Merkez Bankası'nın haziran verisini göz önünde bulundurup yine enflasyon mayısta pik yaptığı için TÜİK'in daha az açıklayacağı hesabıyla en az yüzde 20,4 olarak yansıyacak.

38
Memur ve emekliye refah payı müjdesi! Kulislerdeki bilgiyi aktardı - Sayfa 4

CANLI YAYINDA KULİS BİLGİSİNİ AÇIKLADI
Kulis bilgisi söylüyorum memurlarımıza ekstradan hükümet refah payı verecek mi? Hükümet memurlara refah payı vermeyecek, bunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Bizim aldığımız bütün duyumlar bu yönde.

48