Memur ve emekli zammında son dakika detayı! En düşük maaş açıklandı

Memur maaş zammı ve emekli zammı için artık sayılı saatler kaldı. Yarın sabah saat 10.00’da Haziran ayı enflasyonunun TÜİK tarafından açıklanmasının ardından memur zammı ve SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı için rakam netleşecek. 6 aylık enflasyon farkı ile maaşlar artacak. En düşük memur ve emekli maaşı zammı içinse SGK Başuzmanı İsa Karakaş’tan tahmin geldi. Karakaş Ocak zammı formülünün Temmuz 2024’te de uygulanabileceğini kaydetti.

Memur ve emekli zammında son dakika detayı! En düşük maaş açıklandı - Sayfa 1

Memur emeklileri de dahil olmak üzere SSK, Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ocak ve temmuz dönemi olmak üzere yılda iki kez zam yapılıyor. Enflasyon farkı ise bir önceki dönemde verilen toplu sözleşme zammı üzerine 6 aylık enflasyon rakamları eklenerek bulunuyor.

121
Memur ve emekli zammında son dakika detayı! En düşük maaş açıklandı - Sayfa 2

Ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ayı enflasyonu 5 aylık verilere göre yüzde 22,72 olurken, vatandaşların gözleri 3 Temmuz'da yapılacak zam oranlarına çevrildi.

221
Memur ve emekli zammında son dakika detayı! En düşük maaş açıklandı - Sayfa 3

Bu çerçevede ocak ayında yüzde 15 oranında toplu sözleşme zammı yapılan memur ve memur emeklilerine, temmuz ayında da yüzde 10 oranında toplu sözleşme zammı yapılacak.

321
Memur ve emekli zammında son dakika detayı! En düşük maaş açıklandı - Sayfa 4

Ocak ayındaki toplu sözleşme zammını aşan enflasyon farkı da temmuz ayında maaşlara yansıtılacak.

421