Memur milyonlara yeni zam müjdesi verildi! İşte meslek meslek yeni maaşlar

Mayıs ve Haziran ayı TÜFE verileri sonrası 6 aylık memur enflasyon farkı ile memur maaş zammı netleşecek. Temmuz zammı bekleyen milyonlarca kişi için memur maaş tablosu ipuçlarını verdi. Öğretmen, polis, hemşire, doktor ve mühendis dahil tüm meslek gruplarında zamlı maaşlar tek tek hesaplandı. Ayrıca 65 yaş, evde bakım ve engelli maaşı da bu oranda artacak. İşte 2024 Temmuz en düşük memur ve memur emekli maaşı…

Memur milyonlara yeni zam müjdesi verildi! İşte meslek meslek yeni maaşlar - Sayfa 1

Memur maaşı zammı ve memur emekli zammı Temmuz ayında belli oluyor. Son 2 veri kala 6 aylık enflasyon farkı hesaplaması için hesap makineleri çalışmaya başladı. Maaş hesabına bir de yüzde 10 toplu sözleşme zammı ilave edilecek.

138
Memur milyonlara yeni zam müjdesi verildi! İşte meslek meslek yeni maaşlar - Sayfa 2

5 AYLIK MEMUR ENFLASYON FARKI NETLEŞİYOR
Emekli ve memurlar her yıl 2 kez Ocak ve Temmuz dönemi olmak üzere zam alıyor. SSK, Bağ-Kur emekli zammı 6 aylık enflasyon oranı kadar olurken, memur ve memur emeklisi 6 aylık enflasyon farkına ilaveten toplu sözleşme zammı alıyor. Bu kapsamda 3 Haziran Pazartesi günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Böylece 5 aylık memur enflasyon farkı netleşecek. Nihai zam oranı ise 3 Temmuz Çarşamba Haziran ayı enflasyonunun açıklanması ile 16 milyon emeklinin ve 4 milyon memurun alacağı maaşlar kesinleşecek.

238
Memur milyonlara yeni zam müjdesi verildi! İşte meslek meslek yeni maaşlar - Sayfa 3

TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI DA EKLENECEK
Sabah’ın haberine göre, memur enflasyon farkı burada 6 aylık enflasyon oranından bir önceki toplu sözleşme zammının arındırılmış halini ifade ediyor. Ocak döneminde memur toplu sözleşme zammı yüzde 15 olarak uygulanırken bu rakam Temmuz döneminde yüzde 10 olarak hesaplanacak.

338
Memur milyonlara yeni zam müjdesi verildi! İşte meslek meslek yeni maaşlar - Sayfa 4

4 AYLIK ENFLASYON YÜZDE 18,72
Nisan ayında TÜFE aylık bazda yüzde 3,18, yıllık bazda 17 ayın zirvesine yükselerek yüzde 69,80 oldu ve Tüketici Fiyat Endeksi 2207,50'ye yükseldi.

438