Sadece 54 film var: Sinema tarihinde 1 milyar dolar barajını aşan filmler

Yalnızca 54 film, gişede 1 milyar dolar elde etmeyi başardı. Bu yıl vizyona giren animasyon filmi "Ters Yüz 2" listede 40'ıncı sıraya yerleşti. 1 milyar dolar barajını aşan filmler...

Sadece 54 film var: Sinema tarihinde 1 milyar dolar barajını aşan filmler - Sayfa 1

55. Jurassic World: Hakimiyet (2022)

Jurassic World: Hakimiyet, ikinci film sonunda tutuldukları yerden dünyaya yayılarak hayatta kalmayı başaran dinozorlarla insanların tarihte ilk defa bir arada yaşadığı bir dönemi anlatıyor. Nublar'ın yok edilmesinden dört yıl sonra artık dinozorlarla insanlar birlikte yaşayıp, avlanmaktadır.

154
Sadece 54 film var: Sinema tarihinde 1 milyar dolar barajını aşan filmler - Sayfa 2

53. Kara Şövalye (2008)

Kara Şövalye, halk için büyük bir tehdit oluşturan Joker'in ortaya çıkması ile kaosa dönen Gotham Sokakları'nın yeniden kurtarıcılığını üstlenen Batman'in hikayesini konu ediyor.

254
Sadece 54 film var: Sinema tarihinde 1 milyar dolar barajını aşan filmler - Sayfa 3

52. Hobbit Beklenmedik Yolculuk (2012)

Bilbo huzurlu Hobbit toprakları olan The Shire'da yaşarken bir gün büyücü Gandalf aniden ortaya çıkar ve baş kahramanımız Bilbo kendisini efsanevi savaşçı Thorin tarafından yönetilen 13 cücelik maceracı bir grupta buluverir. Ejder Smaug’dan Erebor’un kayıp Cüce Krallığı’nı geri almak için çıktıkları bu yolculukta çirkin Goblinler, Orklar, öldürücü Warglar, Dev Örümcekler ve Büyücülerle dolu yollardan geçeceklerdir...

354
Sadece 54 film var: Sinema tarihinde 1 milyar dolar barajını aşan filmler - Sayfa 4

51. Harry Potter ve Felsefe Taşı (2001)

Bir gün Harry ve arkadaşları okulda girilmesi yasak olan üçündü koridora giderler. Burada üç başlı bir canavarın koruduğu “Felsefe Taşı” bulunmaktadır. Felsefe Taşı sahibine ölümsüzlük ve üstün güçler vermektedir. Harry'nin anne ve babasını öldüren kötü büyücü Voldemort da Felsefe Taşının peşindedir.

454