"Kabak lifli sabun"la para aklama... Dilan Polat iddianamesinden yeni ayrıntılar

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkındaki iddianamede "kabak lifli sabun alımı" ayrıntısına yer verildi. İddianamede şirketlerin en yüksek rakamı internetteki katı sabun satışından kazandığı; toplam 131 milyon 181 bin 454 TL satış yaptığı belirtildi. Balıkesir'deki bir kişinin ise 2 ayda 1866 sipariş kaydıyla toplamda 16 bin 560 adet sabundan aldığı, karşılığında da 1 milyon 194 bin 946 lira ödediği ifade edildi.

"Kabak lifli sabun"la para aklama... Dilan Polat iddianamesinden yeni ayrıntılar - Sayfa 1

Dilan ve Engin Polat iddiasından yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor.

119
"Kabak lifli sabun"la para aklama... Dilan Polat iddianamesinden yeni ayrıntılar - Sayfa 2

Çift hakkında hazırlanan 77 sayfalık iddianamede; Balıkesir’de yaşayan E.Ö. adlı kişinin 2 ayda 1866 sipariş kaydıyla toplamda 16 bin 560 adet sabundan aldığı, karşılığında da 1 milyon 194 bin 946 lira ödediği ifade ediliyor.

219
"Kabak lifli sabun"la para aklama... Dilan Polat iddianamesinden yeni ayrıntılar - Sayfa 3

İddianameye göre, suç örgütü üyeliği ve delil karartma suçlarından hakkında soruşturma yürütülen E.Ö.’nün ticaret meslek bilgisi, “Radyo, TV, Posta Yoluyla veya İnternet Üzerinden Yapılan Perakende Ticaret.”

319
"Kabak lifli sabun"la para aklama... Dilan Polat iddianamesinden yeni ayrıntılar - Sayfa 4

İddianamede, Rise And Shine Kozmetik İthalat İhracat Sanayi Ticaret ve Anonim Şirketi’nin de arasında olduğu 5 şirkete satışları karşılığında bir alışveriş sitesi üzerinden 473,4 milyon TL ödeme yapıldığı da anlatıldı.

419