Güncel
06 Eyl 2024 19:46 Son Güncelleme: 06 Eyl 2024 19:54

İzmir'deki elektrik faciası davasında karar çıktı: Tutuklu yargılamaya devam!

İzmir'de yağışlı havada sokakta yürürken akıma kapılan İnanç Öktemay (44) ve Özge Ceren Deniz'in (23) ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 13'ü tutuklu, 42 sanık ile ilgili mahkemenin ilk bölümü dün görüldü. Savcılık mütalaasını verirken tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devam etmesini istedi. Verilen ara kararda sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İzmir Alsancak'ta 12 Temmuz'da sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak 13 kişinin tutuklu bulunduğu, 42 sanıklı dava bugün 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başladı.

MÜTALAA VERİLDİ: TUTUKLU YARGILAMA DEVAM ETMELİ

Yargılanan sayısının fazlalığı sebebiyle ilk günkü mahkemede 13 tutuklu sanığın ifadeleri alındı. Bugün ise tutuksuz yargılanan isimler ifadelerini veriyor. Tutuklu ve tutuksuz sanıklar mahkemede yerlerini aldı.

Savcılık ise dava ile ilgili mütalaasını verdi. Savcılık mütalaasında tutuklu sanıkların kaçma ve delil karartma şüphesiyle tutukluluk halinin devam etmesini istedi. Savcılık makamı ayrıca tutuksuz yargılanan ve adli kontrol tedbiri bulunan sanıklar için tedbir kararının devamı yönünde mütalaasını verdi.

Savcılığın mütalaası şöyle:

Dosyada ilgili kurumlara yazılan müzakere ve cevaplarının beklenmesi, suçtan zarar görme durumuna bianen müvekkilerin katılma talebinin kabulü, İzmir Barosu'nun suçtan zarar görmediği anlaşılmakla davaya katılma talebinim reddine, olayla ilgili bilgisi olduğu anlaşılan sanıkların beyanların tespiti, yargılama aşamasında dosyaya sunulan görüntülerin incelenmesi, sanık savunmalarını sonra olay yerinde keşif yapılarak dosyaya yeni giren delillerle ön bilirkişi raporu alınması, suçun sadece kamu görevlileri tarafından işlenen özgü suçlardan olmaması nedeniyle bir kısım sanık müsadafinin talebinin reddi ile tutuklu sanıkların üzerlerine atılı suçun vasif ve mahiyeti, diğer sanıkların savunmasının alınmamış olması ile yargılamaya konu suçun niteliği ile kaçma ve delilleri karartma şüphesi ile tutukluluk kararı on devamına, adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verilmesi talep olunur.

ARA KARAR ÇIKTI

Mahkeme tarafından veriken ara kararda, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.